четвъртък, 30 май 2024

Занимание за деца в домашни условия

Картини от морски камъни – занимание за деца в домашни условия

Лятото е към края си и повечето от нас вече са се завърнали от морската си почивка. В очакване на училището и детската градина, родителите се чудят с какви занимания да ангажират вниманието на наследниците си. През това лято аз лично открих нов начин за това, който освен забавен е и доста лесен.

Повечето от нас сме събрали малки морски камъни, миди, стъкълца.

Те могат да влязат в употреба за идеалното домашно занимание за деца (със събирането им вече сме запълнили част от времето на децата на плажа). И така – ето и нужните материали:

  • морски камъни, миди, стъкълца;
  • бои и четка за рисуване (може водни, но по-добре акрилни, тъй като са по-покривни);
  • маркери или флумастери;
  • различни природни материали – пръчки, мъх и каквото друго ви хрумне да съберете;
  • силиконов пистолет;
  • пано или по-твърд картон – аз използвах твърда подложка за пици 😊

И така намисляте си идея за картина – разбира се, не трябва да е нещо твърде сложно, но може да пресъздадете доста неща – хора, животни, пейзажи.

Сега е време да развихрите въображението си.

Ние направихме влюбени пиленца. За нея подбирате подходящи камъни в сив цвят, рисувате им очи и с малко силикон ги залепвате върху паното. После им рисувате човка, опашка и крака – тук използвахме черен маркер. Останалото е въпрос на импровизация – може да има сърчице, трева, слънце, дъга, дъжд и какво ли още не. Този вариант е доста лесен и може да се направи дори от по-малко дете.

Вторият вариант за такова занимание за деца в домашни условия е малко по-сложен и ще изисква вашата помощ.

За „Семейство Мечета“ ще са ви нужни по-светли камъчета, за да ги оцветите. Избирате за тяло, глава, крачета, ръчички и уши. Рисувате лицата, оцветявате и лепите със силикон всички части на тялото. Може в допълнение да направите трева със зелени стъкълца или листенца със зелени камъчета. След като завършите може да пробиете дупки на паното, да му сложите въженце и детето да го закачи в стаята си.

- Реклама -

Прочети още

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии