четвъртък, 30 май 2024

Издателство Noble Star Books отбелязва своята първа годишнина

Издателство Noble Star Books отбелязва своята първа годишнина. На 23 март се навършва една година от възникването на идеята и създаването на бранда и издателство Noble Star Books. Първоначалната идея за детско издателство бързо прераства в концепция за издателство за литература за всички възрасти. На фокус са луксозните издания с изящно полиграфическо изпълнение, картинните книги и енциклопедии.

За една година издателството успява да предизвика интереса на четящите хора в България. Първата книга, която излиза с логото на издателство Noble Star Books, е „Как да насърчим осъзнатост при децата“ – практическо ръководство за насърчаване на осъзнатост при децата в класната стая и извън нея. Със своята актуалност и практическа насоченост книгата бързо предизвиква интереса на специалистите в сферата на образованието, психологията, както и на родителите, които се интересуват от темата за осъзнатост и емоционална интелигентност при децата.

Детски книги

Следват няколко детски книги, сред които две енциклопедични издания от поредицата „Чудесата на познанието“ – „Да изследваме Космоса“ и „Да изследваме роботиката“. Двете книжки са номинирани за награда „Бисерче вълшебно“ в категория „Нещотърсачи“.

Два детски романа поставят началото на линията детска художествена литература. Това са „Ветман и неговите бионични животни“ на ветеринарния лекар д-р Ноел Фицпатрик и „Шапкарите“ на британската актриса Тамзин Мърчант. И двете книги бяха представени на младежката аудитория със специално организирани събития. Ветман и професията на ветеринарния лекар плениха децата в Националния природонаучен музей през ноември 2022 г. Майстори шапкари пък демонстрираха очарованието на занаята на шапкарството и привлякоха десетки кандидат-шапкари в Световния ден на шапките – 15 януари.

Колекцията от заглавия за деца се допълва и от триизмерната приказка „Елфите и обущарят“. Приказката от детството оживява в панорамната книжка с триизмерни елементи и прекрасни илюстрации.

Художествена литература

Издателството разширява своето портфолио и с художествена литература, като от тази година ще предложи на любителите на романтичните романи с привкус на лято и историческа нотка творбите на британската писателка Патриша Уилсън. Запленена от о. Крит и отдадена на гръцкия начин на живот, тя разказва обаятелни и разтърсващи семейни истории на фона на реално случили се събития от историята на Гърция.

Истински успех за издателството е получаването на правата за издаване на български език на придобилата световна популярност американска писателка Елизабет Лим. След Великден българските читатели ще могат да се насладят на книгата ѝ „Шестте алени жерава“ (Six Crimson Cranes). Базирана на приказката „Дивите лебеди“ и азиатската митология, книгата разказва историята на Шиори, единствената принцеса на Киата, която пази тайна. Във вените ѝ се прокрадва забранена магия. Макар да я овладява умело, в деня на годежа си Шиори губи контрол. Нейната мащеха пропъжда в изгнание младата принцеса и превръща братята ѝ в жерави.

Още в първата година от създаването си издателство Noble Star Books участва в редица прояви на Асоциация „Българска книга“ и в началото на 2023 г. закономерно става член на браншовата организация.

До края на годината издателството подготвя още изненади за любителите на красивите картинни книги, както и за малките си читатели. Поредицата „Чудесата на познанието“ ще бъде допълнена с още две заглавия. Очаквайте и великолепна картинна книга за любителите на животните, както и детска енциклопедия на сравнително непопулярна, но изключително интересна тема.

Празнична отстъпка

По повод първата си годишнина Noble Star Books предоставя празнична отстъпка от 35% на всички заглавия от каталога. Промоцията важи за поръчки, направени през сайта на издателството www.noblestarbooks.com.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии