понеделник, 13 май 2024

Забавна игра вкъщи

Забавна игра вкъщи, когато не става за игра навън?

Из приключенията на Никола…

И вие ли се чудите каква забавна игра вкъщи да измислите на детето, когато не е на градина, а времето навън не е подходящо за излизане? Да, аз също. И понеже установих една доста забавна за моя син игра, реших да ви я споделя.

Цветни отпечатъци от ръчички

Купих бои, които стават за рисуване с пръсти. И веселбата започна. Намазвам пръстите и дланта на Никола (на 2 г. и 11 м.) с различните цветове. След това на бели листа той прави отпечатъци. По време на цялото мазане му е много забавно. Следи всичко с интерес и няма търпение да види резултата на листа.

Може да показвате на детето и как да рисува с пръсти върху листа.

Е, покрай листовете, неминуемо е да има отпечатъци и рисунки от пръсти и наоколо. Затова заниманието го правим на детското столче (поне да чистя само него). Цялата табла става в бои. Дрехите му също. Но пък търкането след това си заслужава, защото Никола искрено се забавлява.

Хубавото на тези бои е, че се мият с вода, а дрехите се изпират. Разбрах го, след като бях приготвила боядисаната му блузка направо за изхвърляне, но Никола, понеже много ми помага в домакинската работа, я беше сложил при дрехите за пране. Така, докато простирах, попаднах на въпросната блузка и с учудване установих, че е като чисто нова. Но ви съветвам, за всеки случай, да обличате по-стари дрехи за игра с бои ;). Някои може и да не се изпират.

Освен цялото забавление за Никола, а и за мен, признавам си, цветните отпечатъци могат да влязат и в прекрасна употреба.

Ето един пример. Може да помогнете на детето да сложи ръчичка на листа, за да не се размаже отпечатъкът. После изрязвате цветния отпечатък с белия фон в размер като картичка. И за следващия празник, на който предстои да отидете, вече имате уникална картичка. Тя ще е ръчно изработена и то с помощта на детето, колкото и да е малко. Може да напишете името и възрастта му, както и пожелание за празнуващия. Освен всичко друго, това е и мил спомен, който особено по-близките в семейството биха запазили.

Ние сме си сложили един такъв отпечатък в рамка, заедно с бебешки отпечатъци от глина на ръчичка и краченце.

Ами, опитайте 🙂

Играта наистина е много забавна – и за малки, и за големи.

Сходни от „Из приключенията на Никола…“: Коя е любимата игра на твоето дете?

бивша мадама, настояща мама

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии