понеделник, 25 март 2024

Камъните и тяхната символика

Камъните могат да говорят и да Ви разкажат всичко за себе си. Трябва само да намерите време и да ги изслушате!

Амазонит

Морскозеленият амазонит заразява със спокойствие, креативност и себеизразяване. Той е един от най-добрите талисмани за художници, изпълнители и артисти. Изчиства неувереността в себе си и вдъхновява любов към красотата.  

Зодии: Дева, Водолей

Аметист

Аметистът е един от най-магическите камъни на Земята. Той се асоциира с вещици, лечители и пророци. Лилавият цвят рядко се среща в природата . Камъкът е чудесен за медитация и контрол върху емоциите. Успокоява и уравновесява.

Зодии: Риби, Дева, Козирог, Водолей   

Апатит

Апатитът е полускъпоценен камък, срещан в природата в зелен или син цвят. Подпомага събуждането на дарби като ясновидство и телепатия. Избистря ума и подобрява комуникацията. 

Зодии: Близнаци, Водолей

Оникс

Черният оникс представлява лъскав тъмен скъпоценен камък. Успокоява и подпомага овладяване енергията на тялото. Камъкът засилва решителността и силата на волята и помага при взимането на трудни решения.

Зодии: Лъв, Козирог

Турламалин

От много години черният турмалин се използва като защита от зли сили и отрицателна енергия. Камъкът се счита за камък на късмета. Свързва се и с духовното израстване на човека.

Зодии: Везни, Лъв, Стрелец, Козирог

Авантюрин

Синият авантюрин представлява естествено оцветен кварцов кристал. Съчетава енергийните свойства на кварца и успокояващото качество на синия цвят. Облекчава стреса и лекува сърцето и мозъка.

Зеленият авантюрин стимулира креативността, чувството за удовлетвореност и усещането за изобилие.

Зодии: Телец, Стрелец

Калцит

Синият калцит е успокояващ камък с висока вибрация. Носи се като амулет за облекчаване на тревожност и болка. Усилва енергията. Камъкът може да се срещне в зелен, розов и оранжев цвят, но синият е най-красивият.

Зодия: Козирог

Карнеол

Карнеолът представлява червено-оранжев полускъпоценен камък, ценен заради необичания си цвят. Носи се за да предизвика страст и любов. Стимулира смелост и желание. Носи радост.

Зодии: Дева, Близнаци, Овен, Телец

Цитрин

Цитринът е от семейството на кварцовите минерали. Носи щастие и топлина на хората. Развива творческото усещане, подобрява съня. Придава увереност и решителност.

Зодии: Дева, Близнаци

Кварц

Кварцът е може би най-магическият от всички камъни. Усилва енергията и изостря мисълта и паметта. Комбиниран с друг камък, кварцът засилва ефекта му. Този полускъпоценен камък може да се открие в почти всички цветове.

Зодии: Везни

Яспис (Далматински камък)

Символизира красотата, богатството и изяществото. Представлява бежов камък с черни петна. Използва се за да укрепне лоялността и семейните взаимоотношения.

Зодии: Риби, Дева, Скорпион

Флуорит

Флуоритът представлява силно структуриран кристал. В природата присъства е прозрачен, зелен, лилав, жълт или син цвят. Може също да е и смесица от тези цветове. Най-разпространен е зеленият. Камъкът засилва енергията и укрепва мускулатурата.

Зодии: Водолей, Риби, Скорпион

Гранат

Това е камъкът на любовта, силата, славата и предаността. Прогонва депресията и възбужда сексуалността. Помага при репродуктивни проблеми.

Зодии: Водолей, Козирог, Лъв, Дева, Скорпион

Хематит (кървав камък)

Отблъсква всякаква негативна енергия. Подходящ е за хора, изпитващи емоционално напрежение.

Следва продължение…

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии