понеделник, 13 май 2024

Пробиотикът!

Когато беше на 7 месеца, на Мартин му се появиха обриви около лактите и по бедрата. Първо на едната ръчичка, после на другата. Личната му лекарка предположи атопичен дерматит, но ни даде направление за специалист – дерматолог.

На тръгване ми каза ако имам възможност (финансова) да му купя Omni Biotic Panda, защото повлиявал такъв тип обриви. До сега съм ѝ се доверявала на 100% и не съм била разочарована. Според нея, дори и да не помогнел, този пробиотик нямало да навреди. Бил с добри показатели и още куп неща, които не запомних.

Реших да пробвам. Скъпичък е. Няма спор. Може би е от най-скъпите пробиотици за бебета. Струва около 66 лв. за 30 сашета (2.20 на ден, което се равнява на 1/3 кутия цигари или едно кафе на Витошка).

Та, купих го и зачаках резултата. Според д-р Иванова (нашият педиатър), за да има видим ефект трябва да се ползва поне 3 месеца. При Мартин ефектът се появи след 2 седмици.

Мартин расте в непосредствена близост до немска овчарка. Най-големият ми страх и притеснение беше бебето да не е алергично към кучето. Майка му (аз) е алергична към почти всичко – пух, прах, перушина, 99% от цъфтящите растения, от лоши хора (ама това е друг въпрос) и от какво ли още не.

Когато отидохме на дерматолог – обривът почти беше минал. Не разбрахме от какво е. 3 месеца по-късно вече няма и следа от него, затова единственото, което мога да кажа е, че съжалявам, че не започнах точно този пробиотик по-рано.

Важно: Текстът е продиктуван само и единствено от личния опит на автора. Информацията по-горе няма за цел да прави реклама, нито да предлага лечение.

- Реклама -
Предишна статия
Следваща статия

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии