понеделник, 13 май 2024

Грижа за кожата през пролетта

Трябва ли ни по-специална грижа за кожата през пролетта?

С настъпването на първите слънчеви лъчи желанието ни да изглеждаме красиви и свежи се засилва. Започваме диети, разкрасителни процедури, нови дрехи.

Истината е, че не можем да направим магия, ако веднъж в годината ходим на почистване и правим маски за лице. Но грижите за кожата по това време на годината са от голямо значение, за да я заредим и освежим след дългите и студени зимни месеци и да я подготвим за жаркото лято.

В тази връзка има няколко задължителни неща, които е хубаво да направим, а именно – почистване и хидратация.

След месеци на носене на маски, които не позволяват на кожата да диша, това е особено важна стъпка. Почистването може да направите и вкъщи, но със сигурност едно професионално дълбоко почистване през пролетта ще свърши много по-добра работа. Аз лично от миналата година използвам междинен вариант – взех си уред за домашно дермабразио. Няма да споменавам марката, но определено смятам, че върши работа – в него има черни малки филтри, които след почистването стават бели от мъртвите клетки по кожата. На пипане кожата е много по-гладка. Затова определено бих препоръчала този вариант за целогодишна поддържане на кожата.

Това обаче не изключва факта, че сега е времето за дълбоко почистване. Някои избират и химичен пилинг. Но типът на кожата тук е важен – аз съм правила няколко пъти, но винаги имам малки щети – единият път ми остана пигментно петно, а другия – малък червен капиляр. Та от тогава – не правя. Мисля, че добрият стар метод на ръчно почистване, съчетано с дермабразио, би свършил идеална работа почти във всички случаи.

Следващата важна стъпка е хидратацията.

След дългите зимни месеци, завяхналата и суха кожа има нужда от дълбока хидратация. Има няколко начина за това – стандартните маски за лице, различни видове мезотерапия, домашни маски за лице. През последните месеци аз лично открих няколко много добри корейски маски – от онези, които са памучни във формата на лице, напоени с различни съставки. Поставяте ги върху лицето докато изсъхнат.

Кожата след тях е мека и гладка, но е хубаво да ги ползват редовно, за да има дълготраен ефект. Другата добра маска е тази с хума – има различни видове. Аз лично взимам една зелена – от Байкалското езеро. Струва няколко лева – приготвя се лесно – само се смесва с вода и се слага върху лицето, докато изсъхне. После се почиства с вода.

Друг разпространен и доста ефективен начин е мезотерапията.

При нея се въвеждат хиалуронови молекули, витамини, микроелементи, аминокиселини и други полезни съставки в кожата чрез инжектиране. Така всички полезни елементи достигат до средния слой на кожата, където се усвояват пълноценно. За разлика от този метод, различните кремове и маски действат повърхностно.

Разбира се, съществуват и безброй други модерни процедури, предлагани от козметичните студио. Изборът е огромен, но тези две стъпки са особено важни за базова грижа за кожата през този сезон.

Свързани статии: Помощ! Кожата на лицето ми е суха

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии