понеделник, 25 март 2024

Помощ! Кожата на лицето ми е суха

Множество фактори влияят върху сухата кожа на лицето, включително промени в температурата и влажността на въздуха, използването на измивни препарати с тежки химикали и някои разранявания на кожата.

Човек, може да хидратира лицето си ежедневно и въпреки това да страда от суха кожа. Естествена функция на кожата е да произвежда масло (себум).Когато е в повече – кожата е прекалено мазна и се образуват множество пъпки, когато себумът е малко – кожата е прекалено суха и груба.

Кожата може да бъде дехидратирана по множество причини – ако времето навън е студено; ако въздухът е сух; ако прекалено често миете кожата си; ако имате кожни проблеми – атопичен дерматит, псориазис, др.; ако имате здравословни проблеми – диабет, хипотереоидизъм; ако пушите; ако прекалено дълго време се излагате на слънце.

Какво може да правите, за да поддържате кожата си добре хидратирана?

  1. Поставяйте хидратиращ крем ежедневно. Ако сте любители на естествените начини на хидратиране – с домашни маски или др. – използвайте кокосово малко, малко от шии и др.
  2. При почистване на лицето избирайте продукти без аромати, алкохоли и изкуствени оцветители.
  3. Ексфолирайте кожата регулярно (веднъж месечно е достатъчно). Така ще премахнете мъртвите клетки и подобрите текстурата на кожата. Ако ексфолирате прекалено често може да раздразните и изсушите прекалено кожата.
  4. Използвайте по-хладка вода за измиване на лицето, и нанесете крем веднага след това, за да може да задържите естествените масла на кожата за по-дълго време.
  5. Климатикът изсушава въздуха в стаята, който от своя страна изсушава лицето. Хубаво е в помещения, в които има климатик да се постави овлажнител за въздух, за да компенсира изсушаването.
  6. Ако кожата е болезнено суха е хубаво да потърсите специалист, който освен кремове може да предпише и лекарства, които да поддържат кожата хидратирана.

Грижете се кожата си! Освен най-големият орган – тя е първото нещо, което виждат хората у вас.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии