четвъртък, 30 май 2024

Какъв подарък да изберем за учителите

Какъв подарък да изберем за учителите при завършване на детската градина и училищете?

Освен грипа и кандидатстването за градина и първи клас, една от най-обсъжданите теми по женските форуми тези дни са подаръците за учителите при завършването.

И тъй като на нас също ни предстои малкият да напусне градината, все по-често се зачитам по подобни теми. Предложенията под подобни постове варират от картини, през бижута до ваучери.

Мненията на майките са в двете крайности

Според някои трябва да се избере нещо, което да остане за спомен със сантиментална стойност. Според други – учителите са пълни с „прахосъбирачки“ и трябва да се избере практичен подарък, който да е лично за тях и да им влезе в употреба. За мен истината май е някъде по средата и е хубаво двете крайности да се съчетаят. И така наред с практичния подарък да подарим нещо, което ще напомня точно за тази група и този клас.

В нашата детска градина (както, предполагам и в повечето) ще бъде изработено албумче със снимки – в него ще бъдат всички деца от групата, както и госпожите. Аз смятам, че това е напълно достатъчно за „сантименталната“ част от подаръка. Преподавателите ще могат да си спомнят за випуска, щом разгърнат албума. Затова още една картина, колаж, изкуствен букет ми се струва напълно излишно. Ако няма албум, може би е добра идея да се включи и нещо, което ще напомня за децата. Различни групи за ръчна изработка предлагат доста оригинални идеи:

След внимателен прочит на всички форуми и коментари по тази тема, ето и подбора:

Топ 5 предложения за учителски подарък при завършването (практична версия):

Ваучер за книжарница

Може да кажем, че този вариант е хем сантиментален, хем практичен. Всеки учител със сигурност е любител на четенето, но трудно може да отгатнем вкуса му. Затова ваучерът, при който сам да направи избор на книга или енциклопедия, е доста добър вариант. А и ще си остане за спомен. Големите книжарници предлагат подобни подаръци, така че за вас остава да определите бюджета и да направите красива опакова.

Кошница с вино, плодове и бонбони

Изборът и цените тук са огромни – от 50 до 500 лева. Красиво опаковани – с разнообразен асортимент. А дори и учителите да не са любители на алкохола, подобен подарък винаги би им влязъл в употреба, когато имат гости или някакъв повод. Подобен подарък наистина изглежда впечатляващо особено ако е в по-големи размери. Може да се избере определен цвят и всички артикули – от виното, през бонбоните – до плодовете, да са в него.

Бижута

Този вариант също е доста универсален, макар че не всеки учител носи всякакви бижута. Затова, ако избирате такъв подарък, е хубаво да се проучат вкусовете на преподавателите поне най-общо – носят ли изобщо бижута, обичат ли сребро или естествени камъни, какви цветове харесват. Ако пренебрегнете това предварително проучване, има голяма вероятност да изберете нещо, което изобщо не им е по вкуса. Иначе изборът тук е наистина огромен – от сребро, през перли, сваровски, стомана.

Ваучер за мол или магазин

Мисля, че това е един от най-практичните и добри подаръци не само за учители. Разбира се, удачен е само за градовете, в които има мол 😊 Иначе всеки един търговски център предлага gift card, в която зареждате желаната сума и може да се използва за всичко – от дрехи и обувки до бижута, пижами, гримове и парфюми. Със сигурност мисля, че няма да сбъркате, ако изберете подобен ваучер.

Ваучер за СПА

За мен такъв подарък е много ценен за всяка една жена и все по-често напоследък прибягвам до него. Изключително е подходящ за нашето забързано ежедневие, в което все нямаме време за себе си, в което все си казваме: Ще отида на козметик, ама друг път; ще отида на масаж, но не сега; ще отида на ароматерапия, но нямам време. Предполагам и с любимите учителки положението е подобно. И даже да не са фенове на масажа, със сигурност все ще изберат процедура, която харесват и с която ще се почувстват жени поне за няколко часа. Големите СПА центрове и козметични салони предлагат разнообразие от процедури. А какво по-подходящо време за разкрасяване от пролетта 😊

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии