MagHerbs

Белезите са новите татуировки

Белезите са символ на предишни моментни страдания, но вглеждайки се в тях си спомняме и други болки. Белезите имат способността да избледняват, почти да изчезват, но не и споменът за изживяната мъка.

Белег номер 1. Те по скоро са два белега от два остри камъка. Бях на около 4 години и тичах по една горска пътека, да налея вода. Бързах да стигна преди сестра ми, за да я изпреваря и да се кача на предната седалка на колата. Е, изпреварих я. Постигнах си целта, макар и с два огромни белега на дясното коляно. По онова време, някъде около 90-та година родителите не смятаха, че трябва да ходим за щяло и нещяло до Бърза помощ… Поуката: Избирай внимателно средства, с които да постигаш целите си!

Белег номер 2. Паднаха ми горните кухненски шкафове и всичкото кристал и стъкло се стовари върху ми. Като резултат – 5 шефа, две операции (леки) и лишаване от високите токчета (шевът минава, където минава ръбът на обувката).
Поуката: Не купувайте повече вещи, отколкото са ви необходими. Аа, и майсторът е важен (бивш дърводелец, настоящ мъж 😊) … за малко да стане обратното..

Белег номер 3. Белегът, който не се вижда от всеки. Белег от една премахната извънматочна бременност. Белег за цял живот. Белег, който всеки ден ти напомня, че всичко е толкова преходно. Че днес и щастлив, а утре щастието ти е премахнато оперативно. Поуката си изведох след много години, а именно – Че всяко нещо идва с времето си.

Белег номер 4. Белегът за красота. Белег от премахната бенка, която те прави грозен. А, белегът сега е красив. Поуката: Присмивайки се на хората, който си правят пластични операции, за да са красиви, не те прави различен от тях. Не си по добър от хората, които съдиш.

Белег номер 5. Три шева и един рев. Да не ти се налага да ходиш в държавна болница. Не всяка врата пише „Не чукай!“. Персоналът те гледа все едно си най-големият враг – досаден „клиент“ (не – „пациент“), които пречи да си изпият кафето и да дообсъдят последния епизод от снощния филм. Поуката: Не трябва да се примиряваме с несправедливостите в живота. Ревът не помага. Трябва да отстояваме правата си.

Белег номер 6. Най-красивият белег на Света. Белегът от цезаровото сечение, с което се роди най-чаканото и обичано същество – синът ми. Колкото и далече да ви се струват мечтите – не се отказвайте. Чудесата съществуват.

Белезите са част от миналото ни, но чертаят нов път. Правят ни силни. Може да е привидно, де. Всеки белег се свързва с много пролети сълзи.


Белезите са новите татуировките!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук