Дневникът на една мърла. Отношението към водата

0
478
MagHerbs

Пиенето:
Ползите от пиенето на вода са силно преувеличени. Газираните напитки са страхотен заместител. Сокчетата и компотите също са с много вода. Пък и да не забравяме, че водата е за миене.
Прането:
Когато облечеш една блуза веднъж, не е необходимо да я переш веднага. Ако не искаш да я носиш два/ три дни последователно, може да я прибереш я гардероба до изпраните дрехи и да си я носиш, когато ти се прииска. Имаш кратка програма за пране на пералнята? Ами, да! Перете си на 20 градуса за 20 минути. Нали все пак е минало през вода. Да не говорим колко вода, ток и препарат пестиш по този начин.
Миенето:
Дори и да имаш миялна машина, не я ползвай. Тя хаби вода. Таблетките са скъпи. Мий с веро или по-добре с Тест гел. Миялната е само, за да се хвалиш на съседите.
Къпането:
Веднъж или два пъти седмично (най-много). Не повече! Вредно е за кожата. Изсъхва. После ще трябва козметика за овлажняване. А, както знаем – те са скъпи. Не!
Морето:
Задължително! Ако нямаш пари – има бързи кредити…, но трябва да отидеш. Задължително! Носиш си консервите от вкъщи с пастет и лютеница, но си на морето. След плаж не се къпеш! По-горе стана ясно, че ще е веднъж седмично. Полезно е да седиш със солта и пясъка по кожата. Не ги отмивай!

Изводът: Водата е скъпа. Пестете я!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук