четвъртък, 30 май 2024

С бебе на море! Какво да носим в куфара

Миналото лято една приятелка ме помоли да й направя списък с нещата, които да вземе за бебето (тогава на година и малко). Щяха да го водят за първи път на море. Ние вече бяхме водили Никола на море още през първата година от живота му. Та, имах опит с багажите и с това как да не натъпкаме в колата цялата къща (както аз направих първия път :)).

Тогава нямаше МадамаМама и споделих опита си само с една приятелка, но сега ще се опитам да помогна и на други майки, на които им предстои това вълнуващо приключение – с бебе на море.

Какво да сложим в плажната чанта за детето?

Безспорно най-важното за плажа е качествено слънцезащитно мляко и поне 2 хавлии/пончо/халат, каквото предпочитате. Хубаво е да имате и джапанки, ако детето вече ходи. Разбира се, поне 2 чифта бански за преобличане. А ако детето все още не може да стиска, не забравяйте памперси и такива, подходящи за вода. Много са модерни и полезни слънцезащитните бански, защото предпазват кожата и под самата дреха. Вземете за вашето мъниче шапка и потниче/тениска.

Какво да вземем за игра на плажа?

Малък надуваем басейн с няколко дребни играчки, кофичка и лопатка, формички за пясъка – предостатъчно. Още помня как миналото лято носехме един голям басейн и цяла чанта с играчки, та правехме по два курса да носим багажа от колата до пясъка.

Иначе, за пътуването вземете предимно летни дрехи, но и поне няколко за по-хладно време, за всеки случай. Това се отнася особено за малчуганите, които стоят навън до по-късно и не лягат щом залезе слънцето.

Не забравяйте шишета и адаптирано мляко, ако бебето все още пие. Хубаво е да си вземете лъжички и поне няколко пюрета. Това е в случай ако сте го захранили, за да не се окаже, че няма от къде да купите точно неговите, като стигнете на морето. О, да не забравите и гъбичка и препарат за миене на бебешките прибори и шишета. Аз например, навсякъде, където пътувахме, носех и един компактен уред за затопляне на шишета и пюрета.

Естествено, когато пътувате, вземете и принадлежностите, които ползвате за къпане и за мазане на кожата на детето.

Задължително и навсякъде взимаме лекарства. Основните – медикамент за сваляне на температура, термометър, физиологичен разтвор, капки за нос, лепенки за рани, нещо за успокояване на зъбите, ако все още избиват. Добре е да имате и репелент, че морските комари не прощават на туристите. Винаги носим и детската нокторезачка.

Важно е да не забравите и играчки, книжки или друго, с което детето е свикнало да заспива, че да не се налага да се връщате преждевременно от почивката.

Така приключва списъкът. Не че багажът за детето ще е малко, но все пак ще има място и за вашия. И най-важното – ще имате всичко необходимо, но не и прекалено много.

бивша мадама, настояща мама

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии