събота, 18 май 2024

Най-голямото семейство в света

Мъж от малко село в източна Индия е глава на най-многобройното семейство в света. То има цели 181 членове. Тези дни сензацията обикаля световните медии с тъжна новина, а именно – 76-годишният Сиона Чана е починал. Поглед в неговата биография обаче показва, че той със сигурност е живял доста пълноценен живот.

Имал е 39 съпруги, 94 деца и 33 внуци. А причината –  ръководел е секта, която му дава правото да има колкото съпруги реши. Според Ройтерс роденият през 1945 г. мъж сключва брак с първата си жена когато е на 17 години. Многолюдната фамилия не е рядкост за Индия, но според местните медии именно тази държи рекорда за най-много членове.

Още по-впечатляващ е факта, че всички над 180 души живеят заедно – в 4 етажна къща с над 100 стаи. Домът им е снабден със собствено училище, игрална площадка, ферма за птици и свине, както и достатъчно голяма зеленчукова градина, за да изхранва всички. За приготвянето на една единствена вечеря за семейството, съпругите на Чана трябва да използват 30 пилета, 60 кг картофи и 100 кг ориз.

Сега как мислите – дали е толкова трудно да се грижите за двете си зверчета, които вдигат във въздуха 70 кв.м апартамент 😊 Аааа, и имайте предвид, че религията на индийците не им позволява да наказват децата си.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии