четвъртък, 30 май 2024

Предизвиквам те… за Свети Валентин

Отричан или обичан Свети Валентин е все по-близо. Млади и не чак толкова 😊 започват да търсят варианти, с които да зарадват любимия човек и да внесат малко положителни емоции в сивото ежедневие. Материалният свят, в който живеем, като че ли вече ни е пренаситил и подаръци като дрехи, обувки, бижута все по-малко ни задоволяват.

Особено нас – възрастните. Затова е все по-трудно да измислим нещо гениално, особено ако вече сме подарявали безброй подаръци. Ако сте с ново гадже, скъпи обеци или елегантно колие ще свършат идеална работа за Свети Валентин. Ако обаче сте заедно от десетилетия 😊 задачата става много трудна. Освен това, все повече ни се иска да подарим преживяване, емоция, спомен. Няколко идеи могат да ви помогнат в това нелеко начинание.

Календар с предизвикателства за всеки ден  

Това е една много добра идея за преживявания … и то всеки ден. Притежателите на този календар могат да очакват 365 различни и свежи предизвикателства, с които да усмихнат половинката си за Свети Валентин и дълго след него. Идеята му е проста. Всеки ден изтърквате скреча на предизвикателството и виждате какви ви очаква за деня. Има забавани предизвикателствата, съобразени със сезоните, празниците и дните от седмицата. Като например: „Петък е! Пращайте си палави съобщения през деня. Не се знае как ще завърши вечерта.“ Или: „Време е за танцово шоу. Единият ще пуска музика, а другият ще танцува. Не забравяйте за Джо Кокър 😊“. Има и още по-предизвикателни, които ви предлагат да си вземете заедно душ или вана.  

Няколко учебни часа по стрелба

Tова е друго предизвикателство, което може да направите заедно за Свети Валентин. Предлагат се варианти за обучение с различни оръжия – от пистолети до калашников. Например едно от предложенията е курс по стрелба с AK-47 Level II.  Този курс е подходящ за напреднали, които вече имат умения за боравене с карабина, както и за хора, които притежават добри умения в боравенето с огнестрелните оръжия. Цената на курса е 190 лева и включва всички оръжия и боеприпаси.

Ако изберете курс за начинаещи, ще се научите да боравите от самото начало с AK-47 като получите базови познания за огнестрелните оръжия. Обучението включва принцип на действие и технически характеристика на оръжието и боеприпасите; Основни принципи на прецизната стрелба – стрелкови стоеж и хват, мерни прибори, дишане и спускане; Зареждане и обезопасяване, единични и дублетни изстрели, работа с втори пълнител. Цената на този курс е 75 лева.

Курс за приготвяне на коктейли или суши

Това си е подарък със скрита цел 😊  Ако обичате да хапвате или пийвате определени неща, съвсем спокойно може да подарите на гаджето за Свети Валентин възможност да ви ги приготвя. На пазара има варианти за класически коктейли, в които професионален барман ще ви обучи на най-популярните варианти. Цената е около 90-100 лева.  Ако изберете курс за суши, има варианти да ви научат да приготвяте  различните форми на Маки-суши. Това включва приготвянето на ориза и специфичната техника на овкусяване, завиване и поднасяне. Цената на подобен курс е около 70 лева. Ако и двамата обичате суши, подобен курс е идеален подарък за Свети Валентин. Но също може да помислите за десерти, салати или каквото друго обичате да хапвате.

Карта за фитнес, йога, функционални тренировки

Oт здравословната храна – към още по-здравословния спорт. Няма нищо по-хубаво от това да подарите здраве или поне мотивация за здравословен начин на живот, без здаължително да е за Свети Валентин. Абонамент за фитнес или леки групови занимания е идеалният вариант да започнете да спортувате или пък просто да продължите да го правите. Може заедно или пък поотделно.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии