четвъртък, 30 май 2024

Нова година на почивка – кой какво предлага

Нова година!

2022 г.

Опитахме се да синтезираме различните предложения за посрещане на Новата 2022 г. на почивка!

Море от оферти залива интернет за коледните и новогодишни празници, въпреки пандемията и ограничителните мерки. От малки къщи за гости до огромни петзвездни хотели предлагат примамливи предложения, както за настаняване, така и за специални новогодишни програми.

По време на пандемията семейните места за настаняване с по-малък капацитет придобиха голяма популярност и стават все по-търсени. Причината е, че могат да се наемат само от едно семейство или организирана група – без външни хора. При новите изисквания големите хотели пък задължително изискват зелен сертификат при настаняване, така че също се смятат за безопасни.

Офертите за празниците варират доста, но като цяло се наблюдава завишаване на цените. Една нощувка започва от 100 и стига до 500 лева в някои курорти. Къщите за гости са доста по-евтини, но в повечето случаи не предлагат изхранване. За сметка на това имат големи механи, в които може да се събере цялата компания и да си направи вкусна вечеря.

Нова година в СПА курорт

Така например един от най-актуалните хотели във Велинград е подготвил богата новогодишна програма срещу солидна сума, разбира се. За двойна стая Делукс плюс /2+2/ цената за три нощувки е 2140 лв. Това включва още закуски и вечери на блока маса, новогодишна вечеря, празнична програма, детска анимация, новогодишен Брънч на Василъовден, Спа Център. В хотел Инфинити деца до 7 години се настаняват безплатно. В такъв случай стандартната двойна стая за 3 нощувки е 1940 лв.

Нова година в зимен курорт

В другия актуален зимен курорт – Банско, един от големите хотели предлага пакет от  4 нощувки с богата новогодишна програма (с участието на Миро), галавечеря, анимация и подаръци за децата. Посочените цени в сайта започват от 1700 за целия престой за двама възрастни. Това включва закуски, подаръци и анимация за децата, СПА център с био басейни и 28 активности, транспорт директно до ски пистите на всеки 30 минути. Вечерите и обядите се заплащат отделно. Като новогодшният куверт за възрастен е около 130 Евро за гост.

Голяма компания в Копривщица

Къща за гости в град Копривщица предлага настаняване за до 21 души. Вариантите на оферти за коледните празници са няколко:

Вариант 1: Две нощувки  за 16 + 5 човека  за 1600 лв.  с отдаване за ползване къщата, механата и кухнята към нея оборудвана с всичко необходимо за приготвяне на храни за ползване от наемателите.

Две нощувки  за до 10 човека  за 1000 лв. 

Вариант 2: Три нощувки  за 16 + 5 човека  за 2200 лв.  с отдаване за ползване къщата, механата и кухнята към нея оборудвана с всичко необходимо за приготвяне на храни за ползване от наемателите.

Три нощувки  за до 10 човека  за 1700 лв. 

Този вариант е много по-икономичен в сравнение с предложенията на големите хотели. Единственото неудобство е, че ще трябва да пазарувате, а някой ще трябва да се нагърби и с готвенето. Но за повечето хора това не е проблем и мъжете обичат да пийват бира докато правят скара 😊

В Лещен

А две нощувки (полупансион) за къща в Лещен (с 6 спални) се предлага с намаление за „скромните“ 4400 лв.

Празник на морето

Тази години много желани са и вилите край морето. Семейства наемат цели къщи, за да прекарат празничната седмица заедно далече от шума на големия град. Други наемат по-големи вили – като OASIS SARAI в китното Царево. Подобен тип вили за около 15 души струват около 500 – 600 лева на вечер. Те предлагат удобни механи с барбекю и всички удобства за готвене.

На екскурзия в чужбина

В момента изключително изгодни са празничните пътувания зад граница. Цените за няколко дни в Дубай или Египет например горе долу са колкото няколко вечери в нашите петзвездни хотели. Малко българи обаче избират подобен вариант заради неяснотите около пандемията.

Където и да изберете да празнувате Нова година важно е да спазвате всички изисквания за безопасност, за да не застрашаваме, както нашия, така и живота на другите.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии