четвъртък, 30 май 2024

Несподелената любов

Несподелената любов е травмираща за всички участници.

Страда влюбеният, страда и този, който не може да отвърне реципрочно на чувствата му. Страдат и хората, които са около тях.

Обикновено в една връзка единият винаги обича повече, но тук става въпрос за друго.

Несподелената любов от гледна точка на обичащия:

Толкова много любов, чувства, които остават без отговор могат да накарат обичащия да полудее. Ако не буквално, то поне преносно. Няма по-жалка гледка от човек, стремящ се с всички сили към любовта на живота си.

Той започва да търси начин да накара насила обектът на любовта си да отвърне на чувствата му. Идва ред на обещания, подаръци, ако щете и магии. Статистиката (моята лична) показва, че ако в началото още няма взаимно привличане – никога няма и да има.

Несподелената любов от гледна точка на обичания:

Тук положението е по-сериозно. Неизпитващият любов е подложен на психически, а в не редки случаи и на физически тормоз. Понякога изпитва вина, че не може да отговори на чувствата на обичащия. Понякога чувства гняв, че някой навлиза натрапчиво в личното му пространство. Понякога се забавлява за сметка на страдащия.

Непрофесионални съвети:

От която и страна да се намирате – опитайте се да погледнете нещата от гледна точка на отсрещната. Ако и тогава не усетите взаимност – просто се откажете. Любовта трябва да носи положителни емоции – да носи радост, спокойствие, споделеност. Любовта трябва да дава крила, да ви прави силни и всемогъщи. Не ви съветваме да се отказвате от любовта. Не ви съветваме да не се борите за любовта си. Но, всичко трябва да е с мярка.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии