четвъртък, 30 май 2024

Мързелива домакиня

Преди години да си мързелива домакиня е било обида. Днес обаче се счита за задължителнo условие за оцеляване на съвременната жена.

Уредите на труда на мързеливата домакиня:

Ако имате финансовата възможност да ползвате услугите на домашна помощница – хич не го мислете. Ако нямате – компромисен вариант е да се обградите с електроуреди, които да улеснят живота ви. Един от тях е прахосмукачка-робот. Ако има и функция Моп – още по-добре. Дори и да ви се налага веднъж седмично да пускате обикновена прахосмукачка и да почиствате пода със стандартния Моп, това е незаменим помощник. Като жена с малко дете и куче отговорно заявявам, че без този уред аз съм загубена.


Голяма помощ оказват и уреди като съдомиялна, сушилня, чистачка на прозорци и т.н.

Общо взето ние от МадамаМама препоръчваме всички уреди, спестяващи ценно време.

Отношението към храната:

Дори и мързеливата домакиня е твърдо За домашната храна. Домашната храна е най-вкусната (само ако е сготвена добре). Но… Това, че от време на време си поръчате готова храна от заведение не ви прави лоши. Да си мързелива домакиня, която купува сготвена храна е комплимент. Особено ако ползвате спестеното време за да го прекарате с най-близките си.

За всеки празник със семейството ми се събираме около 10 човека. Това означава огромно количество храна за закуска, обяд и вечеря. Празничният ден се превръща в едно непрекъснато готвене и суетене около печката. Ако имахме как да поръчаме менюто за трапезата на Бъдни вечер например би било страхотно. В София и големите градове има заведения, който предлагат празнични менюта, традиционно сготвени за всеки голям празник. В по-малките населени места – не.

Готвенето понякога успокоява, сближава но и отнема много време.

Ако искате да имате повече време за любимите си хора – не го пропилявайте в непрекъснато домакинстване – бъдете мързелива домакиня.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии