четвъртък, 30 май 2024

Марина Декова – вдъхновител за промяна

Спомняте ли си, че на Нова година си обещахте да свалите онези 7 килограма, които ви пречат да носите вталена рокля? А спомняте ли си, че си бяхте записали в списъка да се отървете от целулита, за да носите къса пола? Аз си спомням…. Но не го направих. Сега обаче следват истории за хора, които са го направили.

Направили сa го благодарение на една жена – точно като тях – с нейните слабости и страхове, но с огромна воля и желание да вдъхновява за промяна.

Тя се казва Марина Декова – на прага на 33 години, зодия Дева, майка на прекрасно момиченце, което скоро ще навърши 4 годинки.

Марина прекрачва прага на фитнес зала, когато е едва на 14 години и още тогава се запалва по спорта. Минава през различни експерименти като танци, волейбол и трупа солидна двигателна култура. В последствие животът я завърта – работа, учене, стрес, работа ….. и спира тренировките. За да стигне до онези излишни килограми, които през 2009 година я връщат към залата. Малко по-късно започва да води групови функционални тренировки. Става и персонален треньор.

И така до днес, когато вече има почти 30 хиляди последователи и е помогнала на около 2000 души да постигнат желаната фигура.

Пандемията я принуждава да организира онлайн тренировки. Но те се оказват един доста успешен експеримент и много жени постигат желаната фигура от дома.

МадамаМама: Марина, защо реши да помагаш на десетки жени да повярват, че и те могат да постигнат желаната форма?
Марина: Горя в работата си и имам голямо желание да предам своите знания и опит и на другите. Това е една от мисиите, които имам и нещата просто се случват по естествен начин. Не съм сигурна в бройката, да кажем, че приблизително до момента съм работила с около 2 000 мъже и жени.

МадамаМама: Какво казваш на всяка една от тях, за да ги мотивираш, че ще успеят – кой е най-важният ти съвет?
Марина:Съветът, който давам на всички е просто да се наслаждават на процеса и да не се фокусират толкова върху крайната цел. Резултатите са повече от изненадващи и в даден момент надхвърлят очакванията на повечето хора, именно защото са се отказали от всякакви очаквания и процесът е просто наслада и удовлетворение.

МадамаМама: Коя е най-успешната ти трансформация?
Марина: Всяка една трансформация е успешна, но може би последната ми работа с една клиентка надхвърли и най-смелите ми очаквания. Н. е част от онлайн предизвикателствата с домашни тренировки, които водя от миналата година.

МадамаМама: А имала ли си неуспешни, разкажи за тях и защо хората се провалят по пътя към желаната форма?
Марина: Със сигурност съм имала и неуспешни резултати. Този тип движение и спорт може да е подходящ за всеки човек. Важно е всеки да си намери своя спорт и това, което го кара да се чувства добре в тялото си. Друга причина е липсата на време от страна на човека. Ние жените често подценяваме себе си и собствените си нужди за сметка на любимите хора в нашия живот или заради работа. Затова преди старт на такъв вид дейност и желание за промяна всеки трябва да нареди приоритети си и да направи своя осъзнат избор.

МадамаМама: Има ли мъже, които те търсят?
Марина: Има. Добре се разбирам и с двата пола.

МадамаМама: Как пандемията промени твоята работа и по-успешни ли са онлайн тренировките?
Марина: С началото на пандемията и затварянето на фитнес залите пренасочих тренировките си изцяло онлайн, за което съм много благодарна.
Има много предимства на онлайн тренировките. Пести време. Човек може да навакса пропусната тренировка, тъй като не е строго ограничен от времето, пространството и графика на треньора. Също така имам контакт с хора от цяла България и цял свят, на които мога да бъда от полза.

МадамаМама: Сега е лято и много от нас се сещат в последния момент как ще изглеждат на плажа – имаш ли успешна формула за бързо влизане във форма и каква е тя – моля те да дадеш съвети на нашите читатели.
Марина: Когато желая да вляза в по-добра форма за кратко време, измествам последното хранене за деня да е около 18:00 ч. Това при мен дава моментален резултат.

МадамаМама: Какво би избрала – вкусна италианска пица или плодова салата?
Марина: О, италианска пица разбира се. Обожавам пица и паста и често похапвам, като това по никакъв начин не пречи на формата ми, стига да е в разумни граници. Може би по-скоро бих хапнала половината пица, тъй като не съм фен на преяждането и тежестта в стомаха.

МадамаМама: Каква е твоята любима рецепта за здравословна вечеря?
Марина: Здравословен вариант – пица с пълнозърнесто брашно.
Не толкова здравословен – пица с бяло брашно. 😀

МадамаМама: Токчета или маратонки?
Марина: Маратонки, разбира се. Токчета от доста време не нося. По-скоро бих ходила боса.

МадамаМама: Как според теб трябва да изглежда една „МадамаМама“?
Марина: Да бъде просто себе си, да се вслушва в своя вътрешен Аз и ясно да изразява своите нужди и потребности. От там насетне всичко се намества и визията става като продължение на вътрешната красота.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии