четвъртък, 30 май 2024

Куче за домашен любимец

Преди да вземете куче за домашен любимец на детето си – уверете се, че сте прочели това:

Без значение дали искате да го купите, или да го осиновите трябва да знаете КУЧЕТО Е ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!

Има няколко прости въпроса, на който трябва да отговорите с категорично „ДА“, преди да вземете куче вкъщи.

Имате ли достатъчно време, което да посветите на кучето си?

За да отглеждате куче ( ясно е, че едно дете не може да се грижи на 100% за него) трябва да имате достатъчно време, което да му посветите. Ако кучето ще е само през целия ден, а вие ще го виждате само за по няколко часа преди и след работа – тогава се откажете. Вземете си рибки! Кучетата имат нужда от внимание. В началото – от възпитание. Трябва да се научи да изпълнява команди, да ходи до тоалетна и да не прави бели. Ще трябва да го разхождате по няколко пъти на ден за по час поне. Имате ли един излишен час, за да разхождате куче? Дори и зимата? Дори на минусови температури? Всеки ден поне по два пъти? Ще трябва време да си играете с него. Да го галите и гушкате 😉

Имате ли достатъчно пари?

Кучетата освен храна имат нужда от други грижи – ветеринарни прегледи, ваксини, лекарства, препарати за обезпаразитяване, лакомства, постелки, каишки, играчки. Някои кучета имат нужда и от дрехи. Всички тези неща струват скъпо.

Има ли кой да се грижи за кучето, докато вас ви няма?

Почивка с куче не е много почивка, но … Да не споменаваме, че в повечето хотели домашните любимци не са желани. Имате вариант да оставите кучето на хотел? Това също струва пари – не малко при това. Лятно време да намериш добър хотел за кучета е приключение. В малките населени места няма много такива хотели. Дори и да намерите някоя баба, която да гледа кучето ви докато вие сте на ски или море – това куче ще страда. Ще страда, защото ще си мисли, че сте го изоставили? В неговите очи – ще е точно така. Без значение при колко добър човек и при какви условия го оставяте.

Не държите на вещите си, нали?

Друг финансов елемент са всички щети, които ще трябва да покриете по жилището си докато кучето порасне – някои изобщо не порастват 😊. Ще има напишкани килими (може и възглавници), които ще трябва да изхвърлите. Ще има изядени крака на маси, столове, дори и стени… Ще има паркет, пропит миризма на куче… Без значение от породата и хигиената, която осигурявате на вашия домашен любимец – вашата къща ще мирише. Ще мирише на куче и на кучешка храна.

Имате ли достатъчно любов?

Кучето има нужда от любов – безгранична.

То е завинаги! Докато смъртта ви раздели. Домашният любимец не е плюшена играчка, която да захвърлите, когато ви омръзне и когато не сте в настроение.

Ако имате голям двор може да си спестите голяма част от разходките, но другите ангажименти не отпадат.

Ако все пак сте решили да вземете куче за детето (то ще е за цялото семейство) знайте, че ще получите приятел, който ще ви обича безрезервно.

Вземете си куче за домашен любимец и му дайте цялата си любов – ще ви се върне многократно!

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии