понеделник, 25 март 2024

Какво превръща една жена в дама

Да бъдеш дама е различно от това да бъдеш просто жена.

Много по-сложно е. Отнема време и енергия. Ако не си възпитана от малка да бъдеш дама, то през годините ще трябва да полагаш ежедневни усилия за да станеш (ако искаш).

Да си дама не е задължително.

Но околните гледат с по-добро око на дамите и мадамите.

Няколко не-толкова прости правила, които превръщат една жена в дама:

Усмихнете се

Чували сте израза, че усмивката отваря много врати. Еми, вярно е. Освен, че усмихнатите хора изглеждат по-добре, те постигат повече неща, просто защото „вратите“ за тях се отварят по-често. Усмивката освен, че създава добро настроение за вас – озарява и околните. Научно е доказано, че усмивките са заразни (както и прозявките). Жена, която се усмихва по-често има по-голям шанс за успех както в личния, така и в професионалния живот. Опитайте!

Бъдете търпеливи

Търпението е едно от качествата, които все повече ни липсват напоследък. Като цяло човешката природа е нетърпелива. Не става въпрос за отлагане, за протакане, а за търпеливо осмисляне и изчакване на подходящия момент, в който да се намесите. Отпуснете се и поемете дълбоко въздух! Бавното и дълбоко вдишване помага за успокояване на ума и тялото. Понякога само това е достатъчно!

Научете се да слушате

Да бъдеш добър слушател означава да се поставиш на мястото на човека срещу теб. Не само да слушаш думите, които ти казва, а да се опиташ да разбереш какво точно ти се казва. Да извлечеш смисъла и на казаното, и на премълчаното. Дамите са добри слушатели.

Не повишавайте тон

Когато човек е ядосан, афектиран той крещи. Повишава тон. Само че повечето хора, когато им крещят „не чуват“. Една дама не трябва да изпуска нервите си, повишавайки тон никога. Това е признак на загуба на самоконтрол. Дамите не могат да си го позволят. Една дама винаги, винаги контролира гнева си.

Научете се да приемате комплименти

Много жени не знаят как да приемат комплименти. Или се чувстват неудобно, изчервяват се, или с коментара си изглеждат прекалено самонадеяни. Реакцията на една дама трябва да е по-средата. Да благодари с усмивка и да смени темата 😊

Точността е важна

Когато сте „на време“ за дадена среща вие показвате на хората, че могат да ви се доверят и да разчитат на вас. Правите добро впечатление като показвате, че уважавате отсрещния и цените освен собственото си и неговото време. Днес времето е скъпоценен ресурс – струва скъпо и всяка една дама знае това.

Бъдете самостоятелна е, но не и самодостатъчна

Една жена трябва да може да се справя сама с всичко (шофиране, работа, отглеждане на деца, смяна на спукана гума и т.н.) Но… Правете всичко това само в краен случай. Позволявайте на хората около вас да ви помагат. Да вършат част от вашите ангажименти. Не, защото вие не може да се справите, а защото понякога е хубаво някой да направи нещо за вас.
Позволете на мъжа до вас да ви отвори вратата на колата, да ви задържи входната врата и да ви помогне с обличането на палтото. Една жена може да носи тежките торби с пазар, но една дама има мъж, който върви до нея и ги носи 😉

Приоритизирайте

Всяка жена трябва да свърши много и разнородни ангажимента през деня. Това, което отличава дамата от обикновената жена е, че дамата го прави толкова организирано. Толкова систематично, че вие дори не забелязвате колко точно е ангажирана. Една дама чертае диаграми на ум и много точно знае кое след кое да свърши, че накрая да ѝ остане време за себе си

Изглеждайте добре

Дамата трябва да изглежда добре. Да е спретната и подходящно облечена според случая. Да няма побеляла коса, да няма рошави моменти. Да има добре поддържан външен вид, за да кореспондира на вътрешния такъв.

Бъдете горди жени – бъдете дами!

- Реклама -

Прочети още

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии