понеделник, 25 март 2024

Как да оцелеем с бебе

Как да оцелеем с бебе? Как?!

Първите няколко месеца след като се приберем от родилния дом с бебе на ръце са много травмиращи за всички – родителите, домашните любимци, дори и за съседите. Но все пак майката е тази, която е отговорна за здравето и комфорта на бебето. Затова съветите как да оцелеем с бебе са предназначени за нея:

1. Научете се да спите

Научете се да спите права, седнала, в банята, на тоалетната, докато се возите в колата. Всяка секунда сън увеличава общото време на спане. Колкото по-рано се научите, толкова по-голям шанс е да доживеете да изпрати детето на училище 🙂

2. Делегирайте права и отговорности на околните

Факт е, че вие си гледате най-добре детето, но колкото повече време минава, толкова повече ще имате нужд от глътка въздух. Таткото трябва да може да ви замества в хрането на детето (ако не кърмите), в смяната на пелени, приспиването, къпането и т.н. Ако имате баба, леля на разположение също ги включете в ангажиментите. Така ще може да разчитате на няколко човека, които да „удрят по едно рамо. Не се притеснявайте. Нокой няма да ви измести от първото място в сърцето на детето ви.

3. Не губете себе си

Винаги намирайте време за вас самите. За вашите лични желания и хобита. За срещи с приятелки. За някой час в мола. За маникюр или прическа. Никой не харесва кисели и неподдържани жени. Особено огледалото!

4. Четете

Четенето подобрява паметта и функцията на мозъка. Повярвайте ми – ще имате огромна нужда от това. Дори и само по една страница на ден, но четете.

5. Хранете се

Освен от сън организмът на току що родилата жена има нужда от качествена храна. Без значение дали кърмите или не, дали сте родили нормално или чрез цезарово сечение – имате нужда от качествена, здравословна храна. Само така може да оцелеете с бебе наоколо.

Колкото и прости и елементарни да изглеждат тези съвети (как да оцелеем с бебе), точно в първите месеци имаме нужда някой да ни ги напомни.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии