понеделник, 25 март 2024

Какво ни чака през 2022 г.

Какво ни вещаят ретроградните планети през 2022 г.

Колкото и да не вярваме в хороскопи и зодии – всеки от нас в края на годината хвърля по едно око към бъдещето. А в тежки времена на болести и неясни дни, това желание като че ли се засилва. Астролозите често говорят за ретроградната сила на някои планети и способността им да предизвикват тежки събития за човечеството. Това важи и за идващата 2022 г.

Ето какво ни очаква: 

Ретрограден Меркурий

 • от 14-ти януари до 4-ти февруари

• от 10-ти май до 3-ти юни

• от 10-ти септември до 2-ри октомври

• от 29-ти декември до края на годината

Всички сме чували за разрушителната сила на ретроградния Меркурий. По време на него се сблъскваме с трудности във всички сфери на живота си. Затова през тези периоди трябва да внимавате, когато правите бизнес и да не започвате нови начинания. Не трябва да подписвате важни документи и сделки. Не трябва да правите предложение за брак и да сключвате такъв. Избягвайте дълги пътувания и големи покупки. Трябва да не разкривате плановете си и да се доверявате единствено на най-близките си хора.

Ретроградна Венера

  •  от 1-ви до 29-ти януари

В този период трябва да сме готови за любовни изпитания и несгоди. Ще изпитваме съмнения в отношенията си с половинката и ще търсим доказателства, че още ни обичат и ние обичаме. Не се впускайте в нови връзки и взаимоотношения. Не се подлагайте на по-инвазивни козметични процедури като пластични операции, химичен пилинг и други. Периодът не е подходящ за нови хобита и спортове.

Ретрограден Марс

  • от 30-ти октомври до 31-ви декември

За последно Марс беше ретрограден през 2020 го. от септември до ноември. Марс е планета на инициативата, смелостта, мъжествеността. Марс ни прави борбени и дейни, но когато е ретрограден тази енергия е забавена. Затова в този период трябва да забавим темпото и да се обърнем навътре към себе си. Не създавайте предпоставки за конфликти и не започвайте големи нови проекти.

Ретрограден Юпитер

  • от 28-ми юли до 24-ти ноември

Юпитер обикновено е благосклонна планета, но когато е ретрограден нашата интуиция спира да работи и това може да ни създаде проблеми.  През 2022 година Юпитер ще ни направи алчни, егоистични и ще ни лиши от вдъхновение. Не правете анализ на думите, мненията и решенията на другите и не давайте непоискани съвети.

Ретрограден Сатурн

  • от 5 юни до 23 октомври

По това време могат да се очакват промени в ценностната система на хората. Много от нас ще станат несигурни и зависими от чужда помощ. Определено ще бъде труден период, в който ще има много препятствия в различни сфери – от любовната до професионалната. Не влизайте в конфликти с властимащите и ръководителите ви.  Не влизайте в интимни връзки, в които липсват чувства, щастие и любов. Фокусирайте се върху грижата за децата си.

Ретрограден Уран

  • от 1 до 18 януари и
  • от 24 август до 31 декември

Ретроградността на тази планета е най-безобидната от всички и в някои случаи дори носи позитиви. По време на неговото обратно движение ние ставаме по-спокойни и уравновесени, преодоляваме по-лесно трудностите и намираме по-лесно решенията. В този период не се отклонявайте от традиционните неща, ценете стабилността и жизнения ред. Не се отчайвайте от неща, които не можете да промените и се опитвайте да предотвратите конфликти в семейството.

Ретрограден Нептун

  • от 28 юни до 4 декември

Хората могат да станат по-хитри и безпринципни в този период, затова трябва да бъдем внимателни. Разгръщат се престъпността и измамите. Основното нещо е да не бързате със заключенията и да претегляте всяко свое решение. Ретроградното послание на Нептун е свързано с миналото, затова се опитайте да научите колкото можете повече за себе си. Не разчитайте на другите да ви решат проблемите и не изпадайте в апатия. Не се опитвайте да бягате от реалността и не изпадайте в мрачни мисли.

Ретрограден Плутон

  • от 29 април до 9 октомври

Неговото действие е насочено основно към сферата на комуникацията. През този период ще има повишена опасност от конфликти –  не само в мащаба на семейството и колектива, но и в планетата и страната. Засилва се възможността да прекъснете емоционална връзка с тези, които вече не ви носят радост. Не се страхувайте от нови неща, които ще трябва да овладеете и не съжалявайте за настъпилите промени в живота си.

И все пак имайки предвид, че почти по-всяко време някоя планета е в своята ретроградна фаза, не трябва постоянно да се чувстваме застрашени и в опасност. Важно е през цялото време да сме уравновесени и в мир със себе си, за да преодоляваме трудностите, които ни предстоят.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии