понеделник, 13 май 2024

Как да осигурим чист въздух в стаята на бебето

Правило №1 след прибиране от болницата е да осигурим чист въздух в стаята на бебето.

Прибирайки се от болницата с бебе вкъщи, всички родители започват да се чудят на каква температура да отглеждат децата си. Каква да бъде влажността в стаята. Достатъчно чист ли е въздухът, който влиза отвън и др.

Ако живеете в голям град, в близост до натоварено кръстовище или пък до градска магистрала – в повечето случаи въздухът е със завишени прахови частици. Известно е, че мръсният въздух е един от основните причинители на астма при децата, алергии и др. респираторни заболявания.

Добрата новина е, че вече и на българския пазар има машини за пречистване на въздуха.
Иновативната технология за пречистване на въздуха се предлага в големите магазини, като цената им варира между 200 и 2000 лв. в зависимост от вида на сензорите, филтрите, размерите на помещенията, в които почиства въздуха, марката и модела.

Пречиствателите на въздуха филтрират:
• прах и частици от aкари;
• микроби и бактерии;
• спори на плесен;
• пърхот и косми от домашни любимци;
• миризми от цигарен дим;
• и др.

За повечето хора тези частици не са опасни, но за други – биха предизвикали симптоми на алергия (кашляне, кихане, сърбеж). При избор на въздухопречиствател за детска стая експертите съветват той да е с HEPA филтър, който филтрира и отстранява по-голямата част от твърдите частици във въздуха.
Какъвто и модел да изберете – бъдете сигурни, че ще повишите качеството на въздуха в стаята на Вашето бебе.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии