понеделник, 13 май 2024

Иновативна торта от флумастери


Коронакризата ни направи изобретателни. Всевъзможни начини измислихме как да прецакаме системата. Изобретателни, обаче станахме и по отношение на детските тържества. Клубовете останаха затворени, а детските градини ограничиха още повече възможността за пищна почерпка. Пък, ние майките, няма да оставим тука така любимото си същество без празник. Даже няколко…
Така направихме и ние. В нашата предучилищна група децата подаряват малки книжки, когато имат рожден ден. После пеят песни и танцуват. Идеята е страхотна, но ние решихме да „разчупим“ празника и да направим „торта“ с творчески материали.

Оказа се, че в България идеята не е толкова популярна. За сметка на това американците имат доста примери как да се направи „school supply cake”. След като ги разгледахме, започна пазаруването. Разбира се – в Джъмбо. Купих кръгла кутия със сто флумастера, същата – с пастели. Другото е въпрос на избор – цветни листчета, моливи и гуми в различни форми, цветни кламери, всякакви материали за работа. В американските варианти често слагат лепила, ножици. Така че материалите са въпрос на избор и лични предпочитания.

Задължително е обаче да вземете разноцветни ластици и подходящи кутии, които са основа на „тортата“. Ние взехме една голяма кръгла – за най-долен „блат“. Тя беше точно с височината на флумастерите, така че сложихме един ластик и започнахме да редим. Това се оказа истински забавление, както за мен, така и за малкия.


За втори „блат“ използвахме прозрачната кутия от флумастерите, но я облицовахме с цветна хартия. След това с ластик подредихме два реда с пастели. А вътре в нея даже сложихме скрити изненади, които ни останаха – маркери във формата на конструктор, цветни топчета, кламери и други.
Върхът на тортата беше кутийка с разноцветни брукати, която се оказа идеален размер.


„Гарнирахме“ с цветни листчета върху първия блат и шарени топчета, които могат да се използват за всякакви творчески занимания в групата. За да скрием ластиците, ние сложихме цветни огъващи се ленти, но добър вариант е с по-широка панделка, която се връзва. Важно е да сложите поне по два броя ластици, за да държат по-здраво. Допълнително принтирах името и годините на рожденика, които залепихме върху дървена пръчици и сложихме като флагчета.
За разкош в градината изпратих и истински свещички, които госпожата е запалила.


А, децата са останали очаровани от тортата. Сега всички искат такава. И им било жал да я развалят, за да използват материалите. Така че празникът се получи чудесно и доста оригинално.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии