четвъртък, 30 май 2024

Една Алекс в света на пожароустойчивите врати

Разказът е за Александра Станева като част от света на пожароустойчивите врати.

Не помня кога точно я срещнах. Може би преди повече от 30 години. Беше съседка на моя приятелка, което в онези хубавите детски години автоматично означаваше и моя приятелка. След това се загубихме – всеки пое по своя път и повече не се видяхме… Докато не я срещнах отново (едва я разпознах). Беше на 500 км от там, където я оставих. Бяха минали 20-тина години, вече бяхме пораснали…

Тук е моментът да кажа, че няма случайни срещи в живота. Срещате определени хора в определени моменти и чак след години ще разберете, че това не е било случайно.

Към днешна дата Алекс вече е омъжена за страхотен мъж и има 2 изключителни деца. Това е тя: Александра Станева, на 37 г. от София, магистър. Заедно с мъжът ѝ Светльо развиват фирма Игъл Трейд ЕООД, занимаваща се с внос и продажба на пожароустойчиви врати. 

Вижте как Алекс се представя в мъжкия свят на пожароустойчивите врати.

– Разкажи ни как и кога започнахте да се занимавате с пожароустойчиви врати?

– Преди 5 години със съпруга ми решихме, че енергията, която влагаме в така динамичните работи и на двама ни е време да бъде вложена в нещо, в което вярваме. Затова решихме да рискуваме и вложим спестяванията си в идея, върху която работихме от много време. Светльо тогава беше с 10-годишен опит в бизнеса с врати, но след маркетингово проучване установихме, че пожароустойчивите врати не са достатъчно засегнати на нашия пазар. И така, един ден решихме да скочим в дълбокото 🙂

Наехме стар склад, започнахме с поръчки на няколко палета, след което бързо минахме на цял тир, а към днешна дата всяка седмица получаваме няколко тира със стока. Стартирахме бизнеса  с един производител, а вече работим с 5, като за 3 от тях сме ексклузивен представител за България. В портфолиото си разполагаме освен със стандартните еднокрили- и двукрили пожароустойчиви врати, с такива на панти с особено големи размери, с плъзгащи пожароустойчиви, както и със стъклени пожароустойчиви врати.

– Кое ви отличава от останалите фирми в бранша?

– Има страшно много фирми за  врати, но ние се отличаваме с коректност, изрядни сертификати, които освен пожароустойчивост включват клас на самозатваряне 200 000 цикъла, димоуплътнение и т.н. Общият брой врати, които поддържаме на склад към днешна дата е над 1700 бр.

– Само в София ли могат да се поръчат от вашите врати?

– Имаме дистрибуторска мрежа в цяла България. Работим с над 70 дистрибутора, като тези в Стара Загора, Кърждали, Бургас и Варна са най-силни. Обхващаме всяка точка на България и можем да изпратим технически експерт и монтажен екип за безпроблемно изпълнение и експлоатация, спрямо изискванията на производителя. Всяка наша врата без значение дали е поръчана от нас или от дистрибутор има 2 години гаранция.

– Каква е твоята работа във фирмата?

– Нашият екип е разпределен във финансово-административно, търговско и логистичено направление. Аз отговарям за първото. Фирмата ни изисква малко човешки ресурс към момента, но ние сме това, което сме, благодарение на нашите партньори във всички градове в страната.

– Кой е шефът на работното място? И кой е вкъщи?

– Хаха, опитваме и двамата да поделяме отговорността,но мисля че Светльо доминира в работата, а аз вкъщи 🙂 Смятам, че ключът е в търпението, и погледът на нещата от всички възможни ъгли. И двамата се опитваме да подобряваме и надграждаме работата всеки ден. 

– Имаш две прекрасни деца? Остава ли ти време за тях? Какво обичате да правите когато сте заедно?

– Да, реално целта да започнем нещо свое, беше водена и от факта, че исках да имам повече време за децата си, за да мога да съм до тях в най-важните години за изграждането на личността им. Е, не успявам да им отделя времето, което ми се иска, но цялото свободно време е за тях. Боян е на 10 и е запален шахматист и математик. А Мария – на 7 е една много енергична балерина 🙂 Обичаме да пътуваме, караме ски, да плуваме- общо взето да сме в движение.

– Как трябва да изглежда една мадамамама?

Мадамамама ми звучи като съвременна и модерна мама. Трябва да може да носи много дини под една мишница, да съчетава работата с грижите за семейството и да успява да намира време за себе си. Нещо като мен и теб 😉

Eagle Trade e бързоразвиваща се компания, специализирана в областта на търговията с пожароустойчиви и метални многофункционални врати. Богатият асортимент от продукти на Eagle Trade включва стъклени, метални, дървени пожароустойчиви и многофункционални врати. Голяма част от жилищните, офисните  и индустриални сгради в София са с врати доставени от Игъл Трейд.
Контакти: 
Адрес: гр. София, Военна рампа, ул. „Проф. Иван Георгов“ 1-А
тел.: 0899 865 143, 0896 808 479
имейл: s.stanev@eagletrade.bg     a.staneva@eagletrade.bg
www.eagletrade.bg
- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии