четвъртък, 30 май 2024

Чистенето на чесън като детска игра

Как да превърнете чистенето на чесън в детска игра

Обичате ли чесън? Никой обаче не обича да го чисти. Ето че може да бъде лесно като детска игра.

Почти всички обичаме печени чушки с оцет, олио и чесън. Още повече обичаме таратор с копър и чесън. Изобщо чесънът си е традиционна българска „вкусотия“, която, освен че пази от зли духове, пази и от настинки. Чистенето му обаче не е много приятно занимание – ножове, обелки, миризма.

А моят 7-годишен инфлуенсър откри много лесен начин за чистенето му. И даже реши да го покаже в специално видео. В него ще видите, че по този метод чистенето е буквално като детска игра.

Необходими материали за чистене на чесън:

  • глава чесън;
  • един буркан с винт;
  • чаша с вода;
  • малък буркан с олио (за съхранение).

За целта ви трябват голяма глава чесън с обелките, един среден буркан с капачка (с винт), една чаша с вода. Слагате чесъна в буркана, затваряте добре и разтърсвате силно няколко пъти. Още при това движение големите обелки ще паднат. Вадите скилидките и ги потапяте в чашата с вода. Така и останалите по-малки обелки ще останат на повърхността, а напълно изчистените скилидки ще потънат на дъното. Ако искате може да ги съхраните в малко бурканче с олио. Така винаги в хладилника ще имате изчистен чесън без миризма. Но целият процес вижте във видеото 😊 

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии