понеделник, 13 май 2024

Багаж за лека разходка с бебе

Когато разходката се превърне в екскурзия

Бебе – задължителен атрибут, ако е спокойно, усмихнато и неревящо – още по-добре. Каквото и да е – хубаво е да не го забравяте.

Количка – за предпочитане да е с голям багажник, за да може да купите килограм картофи, авокадо, няколко ябълки, буца сирене, сок, кисело и прясно мляко, поне 10 яйца, хляб (черен и бял), буркан лютеница, килограм кафе и нещо дребно, ако остане място…

Чанта ( по възможност разтегателна 😊), в която да натъпчете:

– резервни дрехи – блузка, панталон, боди, чорапи, шапка, обувки;

– пелена – тънка и евентуално дебела ( за всеки случай);

– шише, термос с топла вода, суха храна (за всеки случай), пюре, лъжичка. Добра идея е да сложите и един банан за всеки случай.

– лигавник – мек и твърд, памперси (поне 3 броя), мокри кърпички, сухи кърпички, пелена за повиване, крем против подсичане, крем за овлажняване на лицето, крем против слънце;

– залъгалка (допълнителна, ако загубите първата) – задължително в кутийка, играчка за чесане на зъби, друга играчка (може и книжка);

Ергораница /слинг/, кенгуру или нещо, в което да сложите бебето ако/когато реве и не иска да стои в количката.

Чанта за майката – препоръчвам да е раница – да имате все пак свободни ръце, пълна с:

– дезинфектант;

– маска – може да се наложи освен в хранителния магазин, да влезете и в някое заведение или МОЛ, за да отидете до тоалетна;

– телефон, придружен със слушалки или хендсфри;

– портмоне – с пари и документи;

– слънчеви очила, шапка, ръкавици (само за зимата);

– солети или нещо друго хранително. Не че ще имате време да ги изядете, но е хубаво да не излизате без храна навън. И без това едва ли сте успели да хапнете преди да излезете.

– минерална вода – хем да имате за някоя глътка, хем да може да измиете устата на детето, след като е повърнало върху вас.

Чаша с кафе – хубаво е да не е горещо ( винаги може да го разлеете върху детето). Ако чашата има капак – ще е още по-хубаво – причината е същата.

Не се притеснявайте ако се чувствате като товарно магаре – всъщност вие сте точно това. И ако все още не сте се отказали да излизате – приятна ви разходка!

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии