четвъртък, 30 май 2024

Алтернативната сексуалност

Нова мода сред тийнейджърите или генетично обусловена принадлежност?

Наскоро една приятелка ми сподели, че дъщеря ѝ – тийнейджър, тъкмо навлизащ в пубертета се е самоопределила като „алтернативна“. Това ме накара да се замисля, какво знам аз за алтернативната сексуалност и какво изобщо се знае за нея. Дали защото е нещо различно не го приемаме и за това не го познаваме, или понеже не знаем що е то „алтернативен“ – отказваме да приемем, че съществува?

На теория – алтернативната сексуалност е всяка една сексуалност, която е различна от хетеросексуалността, но повече от това да бъдеш хомо- или бисексуален. Под знаменателя на „алтернативни“ влизат и безполовите, тези, които не изпитват сексуално влечение, пансексуалните (могат да бъдат привлечени от всички полове).

Но, на практика – под „алтернативно момиче“ в днешно време трябва да разбираме момиче, което се отличава от всички останали. Има различно чувство за мода, различно мнение, различен музикален вкус и различен начин на мислене. Води ежедневни вътрешни борби и такива с околните.

Облича се в черно. Гримира се в черно. Гримът трябва да е силен, черен и винаги! Дрехите и обувките трябва да са скъпи. За да изглеждаш различно, трябва да пазаруваш от магазини, различни от стандартните. Подигравките и неразбиращите погледи на околните са ежедневие.

Алтернативните предпочитат компанията на „своите“, с тях намират общи интереси.

Няма лесен начин да обявите различната си ориентация. Това винаги е труден и емоционално натоварващ процес.

Много изследвания се опитват да намерят причини за различната ориентация в измененията на гените за да докажат, че сексуалната ориентация е генетично обусловена. Но все още неоспоримо доказателство за това е трудно да твърдим, че има.

Дали е просто фаза, или не?! Нека поне отгледаме щастливи деца!

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии