четвъртък, 30 май 2024

Адвент календар

Подаръци през декември – адвент календар

Из приключенията на Никола…

Сутринта с Никола (2 г. и 11 м.) се събудихме от звънеца на вратата. И двамата скочихме да отваряме по пижами 😉 Отключихме и видяхме една от лелите на Никола (леля му Михаела). Тя държеше голяма красива елха с малки джобчета и цифри на дните от месеца. Във всяко джобче за всеки ден до Рождество Христово Никола го очакват дребни подаръчета.

Това е първият ни адвент календар.

„Заповядай, Ники!” – каза му тя. Личицето му грейна от страхотната изненада. Леля Михаела разказа на Никола каква е идеята на елхата и той вече нямаше търпение да вземе първото си подаръче – за 1-ви декември.

Веднага свалихме една картина и закачихме елхата на пирончето. Спестихме си нова дупка в стената ;). Освен, че елхата е страхотна идея за изненади през целия месец, тя е и прекрасно допълнение към коледната украса. Досега винаги сме украсявали на 1-ви декември. Тази година, по изключение, го направихме вчера, когато заваля първият сняг. И цветната елха с джобчета чудесно допълва празничната атмосфера вкъщи.

Както може би се досещате, Никола стоя покрай елхата доста време. Разглежда я, изследва я – кое как е направено, как е залепено. Естествено, надничаше и в джобчетата, защото вече няма търпение да грабне всички подаръчета.

Джобчета с цифри може да има и върху дядо Коледа или еленче.

А може и да импровизирате и да не купувате готов адвент календар, а да си направите с подръчни материали. Идеята на този календар е да отброява дните до Коледа по интересен и забавен начин. Подходящ подарък и за по-големи 😉

В джобчетата може да сложите най-различни дребни неща. За децата – украшения за елха, играчки, моливи, стикери за лепене, книжки, лакомства. Важното е да не са много тежки, за да се задържат в джобчетата и да не се развали формата на елхата. А ако адвент календарът е за възрастни – може да подготвите мъдри мисли или пожелания, а защо не и лакомства.

Да, така започна нашият вълшебен месец декември.

А на Никола събуждането беше чудесно. Мисля, че довечера лягането ще е по-лесно от обикновено. Той няма да има търпение да заспи, за да се събуди по-бързо и да види следващото си подаръче – за 2-ри декември.

бивша мадама, настояща мама

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии