четвъртък, 30 май 2024

10 ТОП занимания за бременни със свободно време

Бременността обикновено се свързва с един от най-щастливите периоди в живота на една жена. Е, „обикновено“, но за това ще „поговорим“ друг път. Та, ако бременната жена има свободно време, т.е. не се налага да ходи на работа, ето няколко предложения с какво да запълва времето си:

1. Разходка в парка, планината
Леките разходки по време на бременност са препоръчителни, освен ако няма някой здравословен проблем, който да ви държи по-близо до леглото. Ако времето е подходящо – може да прекарате голяма част от деня навън с приятели или други майки. Защо не и сама, заедно с някоя хубава книжка на някоя пейка, или разпънат хамак в парка.

2. Четене на книги
Ако имате възможност по време на бременността да четете книгите, които сте си набелязали преди и все не ви оставя време – ползите за вас и вашето бебе са безспорни. Заложете на леко четиво, което ви разпуска, или пък нещо, което да повдига духа ви. Трилърите и ужасите е по-добре да оставите за по-натам.

3. Йога за бременни
Много е хубаво, да имате стимул да станете от леглото и да излезете от вкъщи. Практикуването на източната практика води освен до физическо здраве и до душевно. Отделянето по няколко часа седмично ще ви зареди с приятни емоции, ще заздрави тялото ви и ще ви подготви по много приятен начин за предстоящото раждане.

4. Курс по готварство
Повечето бременни жени притежават завиден апетит. Веднъж отдали се на сладките калории, обаче трупането на килограми расте гороломно. Затова курс по здравословно готвене, който включва в рецептите си и суперхрани, е добър начин да запълни свободното си време всяка жена, чакаща бебе.

5. Учене на чужд език
Сега е моментът да си припомните или пък да научите желания език, но е хубаво да имате предвид, че мозъкът на бременната жена доста трудно запаметява. Като цяло концентрацията липсва. Така че, колко и да сте си мислили – веднъж да забременея ще си „импруувна“ английския – ами, не – не е сега моментът.

6. Курс по Photoshop
Не сте ли искали да си вземете една ваша снимка и да се направите по-слаба? Или със сини очи? Чудили ли сте се как ще изглеждате като блондинка? Бременността е един доста добър момент за курс за обработка на снимки. Нямаме предвид – професионално ниво, нито кой знае какви дизайнерски умения, а познаване и използване на най-основните инструменти за обработка на снимки – поставяне на текст върху снимки, корекция на цветове, изчистване на недостатъци и др.

7. Бродиране – шиене на гоблени
Много е добро като идея – реализацията обаче е малко по-сложна за изпълнение. Позата, в която е удобно да се шие, не е съвместима с наедрялото бременно коремче, затова ако сте решили да се занимавате с бродиране – времето е подходящо в първите месеци от бременността.

8. Плетене на дрешки за бебето
В интернет има много клипове и схеми за плетене на детски дрешки и аксесоари. Ако ви влече и имате малко талант – взимайте куките и кълбо прежда и започвайте. Резултатите ще са малки и пухкави – като за бебе.

9. Правене на картички, албуми, мартенички или други ръчно изработени артикули
Хендмейд нещата са изключително предпочитани за подарък в последно време. Каквото и да става – ръчно произведените предмети и аксесоари са високо ценени от голяма част от хората (предимно жените), така че освен за запълване на свободното време, може да си докарате и някой лев, ако сте добри (разбира се) и ако успеете да продадете произведенията си.

10. Четене на полезна информация в интернет
Търсенето на полезна информация за правилното отглеждане на бебето в интернет е задължение на всеки бъдещ родител. Именно за това и http://www.madamamama.com си постави нелеката задача освен да забавлява – да дава пълноценна информация за бъдещи и настоящи родители, обръщайки детайлно внимание на различните аспекти и времеви отрязъци на бременността и отглеждането на бебето и детето.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии