четвъртък, 30 май 2024

Пролетно подреждане на гардероба

През последните дни няколко приятелки вече ми казват, че докато си стоят вкъщи (защото децата им са болни) са започнали с пролетното подреждане на гардероба.

Та и аз се замислих, че май е време да поразчистя и да прибера зимните дрехи, за да посрещна идващата пролет. При мен поне почистването започва с изсипване на всичко – рафт по рафт. Свалям всички дрехи на земята, забърсвам и започвам да сортирам. Дрехите, които са извън сезон, прибирам в чували и слагам под спалнята. Тези, които стават, сгъвам и връщам, подредени по видове – тениски и потници на една купчина, блузи на друга, рокли – на трета.

Ето и още няколко съвета, свързани с пролетното подреждане на гардероба:

Погрижете се за зимните дрехи, за да ви служат вярно и следващия сезон

Нека всичко, което прибирате в кутии за догодина, да бъде изпрано и зашито (ако има скъсано). Зимните яке задължително да минат през пералнята, а палтата – през химическо чистене. Така може да сте сигурни, че когато ви потрябват, директно ще ги извадите и ще ги носите. 

Извадете всичко от гардероба и забършете рафтовете

Макар вратите на гардеробите до голяма степен да предпазват, със сигурност се е натрупал прах през зимата. Мокрите кърпи или някакъв препарат за мебели ще свърши добра работа. 

Разгледайте внимателно всички дрехи, които връщате в гардероба си

Помислете от кога не сте ги обличали и дали изобщо някога ще ги облечете, пробвайте дали ви стават и дали ви харесват. Ако отговорът е – НЕ, то по-добре изобщо не ги връщайте в гардероба само да заемат място. По-добре вземете една голяма торба и съберете всички запазени и здрави дрехи, които знаете, че никога няма да облечете. Дарете ги на някой, който наистина има нужда. Покрай войната в Украйна хиляди са останали без дрехи на гърба си, така че ненужната за вас блуза, ще бъде ценен подарък за някоя жена. Омалелият ви панталон ще зарадва някое момиче. Това е групата, която украинската общност в България създаде, за да помага на своите сънародници: https://www.facebook.com/groups/ukraine.bg/?ref=share

Погрижете се и зимните и пролетните дрехи да бъдат зашити, да нямат дупки и да са налице всички копчета.

Вече няколко пъти ми се случва да извадя сутрин любимата си рокля с идеята да я обличам, да я изгладя и щом тръгна да я слагам да видя, че най-долното й копче липсва. А, както се досещате, сутрин нямам време да го шия, така че я връщам в гардероба и слагам дънките. Затова си казах, че при сегашното почистване ще зашия всички липсващи копчета 🙂 

Купете си нещо ново

Задължително правете пролетното пазаруване на дрехи след пролетното подреждане на гардероба. Може да се окаже, че имате дрехи, които дори сте забравили. Така че не бързайте да купувате нещо ново преди да сте разгледали старото, за да не се окаже, че имате две еднакви рокли. Задължително обаче си вземете поне една нова блуза, пола или чанта :). Ще ви донесе малка усмивка и пролетно самочувствие. 

Свързани статии:

Гардеробна за щастливи жени

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии