понеделник, 25 март 2024

Кои храни топят мазнините

Пролетта е все по-близо и все по-често започваме да мислим за цветните рокли и поли, които вече не ни стават, защото през зимата сме натрупали няколко килограма. Наистина сега е крайният срок, в който трябва да се вземем в ръце, за да успеем да подобрим формите си за лятото. Няколко храни могат да ни помогнат за това, естествено в ограничени количества и при определени условия.

Ябълка

Даже и децата знаят, че „една ябълка на ден държи доктора далеч от мен“, както и, че една ябълка удължава живота с пет минути. Така че всички знаят колко е полезен за здравето този плод. Оказва се, че освен всички витамини, които ни доставя, ябълката може да ни помогне и в борбата с мазнините. Корите им съдържат много фибри, които спомагат за топенето на мазнини, тъй като подпомагат храносмилането. Ябълките понижават нивата на вредния и повишава полезния холестерол в тялото. По този начин намалява и склонността на организма към натрупване на мазнини. Полифенолът, който се съдържа в плода, помага за по-бързото разграждане на мазнините.

Бадеми

Консумацията на бадеми е ползотворна за здравето, като намалява кръвната захар и гори мазнините. Освен това намаляват апетита и доставят на тялото ценни витамини и минерали, сред които манган и магнезий. Проучвания показват, че след 6-седмична диета, в която са включени бадеми, се забелязва намаляване на обиколката на талията и стопяване на мазнините в организма. А това води до спад на риска от метаболитен синдром и намалява опасността от сърдечни заболявания.

Краставица

Добре известно е, че този зеленчук съдържа минимално количество калории, тъй като се състои най-вече от вода. Така тя е хем освежаваща, хем стимулиращата топенето на мазнини. Стимулира и извеждането на токсините; подобрява храносмилателната система и поддържа кожата жизнена, тъй като има много витамини В комплекс и витамин С.

Боб

Тази типично нашенска храна, освен вкусна, се оказва и доста добър избор при топенето на килограми. Богат е на протеин, витамини и минерали. Има подмладяващо действие и спомага функцията на сърцето, понижава и холестерола. А редица проучвания показват, че може да помогне и при борбата с мазнините. Разбира се не трябва да го консумираме с огромна наденица и половин бутилка олио 😊 Хранителният боб може да ни помогне да свалим 3-4 килограма за седмица.

Маслини

10 маслини на ден подобряват абсорбацията на мазнините и премахват токсините. Няколко маслини на гладно нaмaляват aпeтитa и помагат за сваляне на килограмите. Затова мнoгo диeтoлoзи дoбaвят именно мacлини ĸъм диeтите, тъй ĸaтo зaeднo c чepния шoĸoлaд, ядĸитe и бaдeмитe, в cъcтaвa им имa изĸлючитeлнo пoлeзни мoнoнeнacитeни мacтни ĸиceлини oмeгa-6 и oмeгa-9. Това води дo oгpaничaвaнe нa пpиeмa нa вpeднитe нacитeни мacтни ĸиceлини. А ниcĸият xoлecтepoл ce пoддъpжa имeннo oт нeнacитeнитe мacтни ĸиceлини. Независимо дали са черни, зелени или други хубаво е маслините, които използвате за диета, да не са много солени.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии