четвъртък, 30 май 2024

ДЕТСКИ ПРАЗНИК

ДЕТСКИ ПРАЗНИК ЗA СВЕТОВНИЯ ДЕН НА МЕТЕОРОЛОГИЯТА

Световният ден на метеорологията – 23-ти март, ще бъде отбелязан с детски празник и научна демонстрационна програма в столичния Дом на културата „Средец“. Организатор на празника е издателство Noble Star Books, чиято втора годишнина и енциклопедията „Метеорология“ са повод за събитието.

На 23-ти март 2024 г., от 16:00 часа столичният Дом на културата „Средец“ (ул. „Кракра“ 2А) ще бъде домакин на честването на Световния ден на метеорологията.

Световният ден на метеорологията е чудесен повод да отбележим празника и да разлистим детската енциклопедия „Метеорология“. Ще поговорим за климатичните явления и промените в тях; ще научим интересни и изненадващи факти за необятния свят на времето.

За прекрасното настроение на празника ще допринесе водещият Олег Орфеев.

Специален гост на събитието ще бъде водещият на синоптична прогноза Борислав Лазаров, който ще представи не само своята професия, но и ще разкрие пред публиката очарователния свят на науката метеорология.

За да запалят въображението на присъстващите на събитието и да вдъхновят децата да открият и развият своя талант в сферата на науката, специална научна демонстрационна програма ще представят гостите от Университет за деца.

Повод за детския празник е и вторият рожден ден на организатора – издателство Noble Star Books. Издателството стои зад успешната поредица „Шест алени жерава“, луксозни книги като „Великолепна книга за котките“, поредицата „Чудесата на познанието“, детските романи „Ветман и неговите бионични животни“, „Шапкарите“ и „Картографите“; издания от жанрове художествена литература и популярна психология.

Събитието се провежда с подкрепата на „Тимбарк България“ и „Победа“ – гр. Бургас.

Входът за събитието е свободен.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии