четвъртък, 30 май 2024

„Всичко за мускулите“ – новата книга на издателство „Атеа“

Световният бестселър на Крис Джарми „Всичко за мускулите“ е за първи път в България.

Хитовото издание, във формат А4, представлява подробен и практичен справочник за основните мускулни групи. Има над 500 илюстрации. През последните години книгата е издавана четири пъти в света при голям успех.

Справочникът е подходящ както за активни спортисти, така и за всеки, който се интересува от функционирането на човешкото тяло и поддържането на добра форма и тонус.

Луксозното издание излиза на книжния пазар благодарение на издателство „Атеа“. 

„Всичко за мускулите“ представя пълен профил на всеки мускул, ясно показвайки неговата начална точка, залавяне, инервация и действие, както и движенията, при които се използва. Включени са упражнения за разтягате, гъвкавост и укрепване на мускулите.

Книгата е подходяща за бързи справки и помага на читателите да откриват и идентифицират търсените мускули, с акцент върху онези, които се използват интензивно и са обект на травми при различни спортове и дейности.

Всяка отделна глава за мускулите съдържа преглед на основната анатомия в конкретната област на тялото, за да се покажат костните ориентири, напречните разрези на мускулните слоеве и точките на залавяне. Прави се и бърз преглед на нервните пътища.

Предназначена е за студенти и начинаещи практици в области, свързани с анатомията, физиотерапията, хиропрактиката, рехабилитацията, масажа, работата с тялото. Главата за мускулите на тазовото дъно е от голямо значение за изучаващите и практикуващите йога и пилатес. „Всичко за мускулите“ се препоръчва за спортисти, както и за всеки, който се интересува от функционирането на човешкото тяло.

Този бестселър е написан от Крис Джарми, M.C.S.P., D.S., M.R.S.S., дипломиран физиотерапевт, преподавал механика на тялото, терапия чрез работа с тялото и анатомия в цяла Европа.

Фитнес маниаци и спортисти от цялата страна вече поръчват онлайн книгата от издателството. Премиера на книгата бе направена на 4-ти август на Алеята на книгата във Варна.


- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии