четвъртък, 30 май 2024

ТОП 5 на най-абсурдните оплаквания от хотели в интернет

Кои са вашите ТОП 5 оплаквания от хотели?

В разгара на летните почивки фейсбук групите преливат от отзиви за хотели, къщи за гости и бунгала по родното черноморие. Някои от тях доста основателни, но някои граничещи с абсурд. В голяма част хора, които искат да платят за нощувка цена, колкото една салата, очакват от домакините всеки ден да им сменят чаршафите, да им проветряват стаите, да им сервират кралски скариди и да им носят кафето със сребърни лъжички. Ето и моите топ 5 на най-абсурдни оплаквания, които поне на мен ми звучат доста неадекватно, независимо дали става въпрос за непретенциозна къща за гости или за петзвезден хотел.

Оплакване №1

Срещнах коментари как на детската кошара имало дупчица в мрежата. Имаше и снимка – около пет сантиметрова дупка. Та се чудих – явно тези хора, щом им излезе дупчица, хвърлят цялата кошара и купуват нова. А най-вероятно, ако на матрака излезе едно петно, веднага отива на боклука и поръчват нов. Смятайте, ако случайно разлеят кафе на стената – бутат поне едната стена и изграждат нова. Няма как да е по друг начин. Те и хотелите правят така по принцип, но ако имат резервация след резервация, дори няма как да боядисат нацапаната с лютеница стена от някой гост, който иначе очаква да яде омари за вечеря 😊

Оплакване №2

Друга ядосана майка се възмущаваше, че на плажа към хотела много духало. Представяте ли си – вятър на морето – не знам как въпросният хотел може да допусне това. Трябва да опъне поне дузина тенти, за да спре това невиждано явление, което създава безкрайно неудобство на всеотдайните родители, решили да предпазят спящите си деца от несгодите на света около тях. Трябва да изградят бент, да вдигнат платна или да оставят по един човек до всеки шезлонг, за да пази лежащите туристи от черноморското торнадо. Задължително трябва оплакване поне до няколко министерства. 

Оплакване №3

А пък друг всеотдаен родител се оплака, че в стаята му имало цяла една мравка. Ама мравка – нали ги знаете, от онези същества с четири крака, които обикалят въоръжени с лопати, колове и поне три ножа, и унищожават всичко по пътя си. Ама вие може и да не ги знаете – те мравките са далечни и екзотични животни, които рядко се срещат по нашите ширините, трудно влизат през отворени тераси, а влязат ли изяждат поне по един детски крак. Затова, ако видите мравка или паяк в хотелската си стая – незабавно напуснете това място.

Оплакване №4

Баните били захабени – вие представяте ли си – помещения, които се ползват от стотици хора всеки сезон били захабени. Имало петънца тук-там. Ама как ще има петна – излезе ли малко ръжда, всичко се разбива и се сменя из основи. Поне веднъж в сезона плочките трябва да се свалят и да се сложат нови. Тоалетната чиния, мивката и душа – ако не се изтъркат с препарата, взимате чук и ги разбивате. Не може туристите, които иначе, ходят до тоалетна в позлатено гърне, да сядат върху тези захабени тоалетни. Ако може срещу скромните 70 лева за трима на вечер да им чистите и стъклата през ден, да слагате луксозна тоалетна хартия и шампоана поне от ранга на Kerastase. Хората все пак си плащат.

Оплакване №5

Не сменят чаршафите всеки ден – хвала на тези майки, които вкъщи всеки ден сменят бельото, перат калъфките, тупат възглавниците, ароматизират ги. Това май ми е топ оплакването. Ах, тези чаршафи и тези кърпи. Не знам за вас, но аз има  пет чифта луксозни комплекта, така че всяка сутрин свалям едните и слагам нови. Това е първата ми работа още щом стана. Изобщо не разбирам родители, които не го правят и две поредни вечери спят в едни и същи чаршафи.

Това определено е проява на лош вкус и най-вече на лоша хигиена. Затова си е напълно в реда на нещата да изисквате, когато отидете на почивка да се случва същото. Не ви ли сменят чаршафите и кърпите, веднага вдигнете скандал на рецепцията. Всички останали посетители ще ви гледат одобрително и ще си мислят: „Хвала на тези чисти и подредени хора, вероятно вкъщи имат и домашна прислужница. И ще ги хване срам как те не си сменят чаршафите всеки ден. Така ще ви завидят и ще си кажат, ех какви са баровци!“  

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии