понеделник, 25 март 2024

Какво да правим с децата в жегата

Истинското лято най-накрая дойде!

Навън е мръсна жега. И в 9 сутринта да излезем, пак не може да се диша. По детските площадки е страшен пек. Пързалките парят. С Никола се крием по алеите в парковете с големи дървета, които уж пазят сянка. Но пак е горещо.

Чакахме, чакахме истинското лято, а сега какво да правим?

Реших да заведа Никола (на 2 г. и половина) в новия аквапарк в парк „Възраждане”. Знаете ли, чудно е! Ходихме вече няколко пъти. Има 5 външни басейна и 8 водни пързалки. Не сме изпробвали всички съоръжения, но на по-безопасните за деца вече сме се качвали. Той е в истинска еуфория. Смее се, радва се на водата, скача и играе. Пускаме се по пързалката и Никола вика с пълно гърло „Якоооо” (даже не знам къде е чул тази дума).

Като се качим по стълбите на път за пързалките, виждаме отблизо прословутата огромна кофа, която се пълни с вода и после се изсипва сама. Още от миналото лято кофата е страшна атракция за децата. В парка покрай оградата на аквапарка винаги има деца, които гледат как се пълни кофата (понеже е на високо и се вижда отвън) и после пляяяс. Голяма забава за малчуганите. А отвътре и отблизо е още по-забавно да се види.

Най-плиткият басейн е 20 см и е подходящ за съвсем малки деца. Има и за по-големи, както и хидромасажен басейн. Обстановката е доста приятна. Чисто е и служителите са любезни.

Входната такса включва шезлонг, масичка и чадър. Естествено, може да се използват и всички водни съоръжения. Има бистро и външен бар, където предлагат храна и напитки.

Мястото е удобно, защото е в центъра на София.

Наблизо има метростанция, автобусни и тролейбусни спирки. Наоколо е платена Зелена зона, но има и платени паркинги, ако предвиждате да стоите повече от 4 часа (разрешен престой за Зелената зона).

Иначе, в комплекса има и закрит плувен басейн, сауна парк (парна баня, финландска и инфраред сауна), солна стая и други интересни и полезни неща.

Честно да ви кажа, плащам си билета, с този текст не правим платена реклама на аквапарка. Но ние от MadamaMama вярваме, че за хубавите неща трябва да се говори/пише.

А какво по-хубаво от това да намериш страхотно забавление на детето си в адската жега навън.

бивша мадама, настояща мама

- Реклама -
Предишна статия
Следваща статия

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии