четвъртък, 30 май 2024

За какво лъже жената най-често

За какво лъже жената???

Eдва ли има човек на планетата, който да не лъже поне по веднъж на ден –даже по няколко пъти. Спорен е въпросът кой лъже повече – мъжете или жените. Със сигурност обаче двата пола лъжат за различни неща. Например докато мъжете обикновено завишават „бройката“ на жените, с които са били, жените правят тъкмо обратното – казват по-малък брой от колкото е в действителност. Като цяло обаче и едните, и другите лъжат поради едни и същи причини.

И те най-често са:

  • За да повдигнем самочувствието си;
  • За да впечатлим някой;
  • От страх да не бъдем отхвърлени;
  • Заради определени стереотипи;

A ето и кратък списък на най-използваните ЖЕНСКИ лъжи:

Естествено КИЛОГРАМИТЕ заемат челна позиция

Всяка от нас винаги има да сваля едни пет килограма, които в действителност са 8 😊 А когато мъж случайно се обърка да ни попита колко тежим, става още по-страшно. Ако сме 65 кг., то те автоматично стават поне 58, че и по-малко 😊. Подобна е ситуацията и с възрастта особено след 40. Все сваляме две-три годинки от ЕГН-то.

Колко СТРУВА новата ни рокля

Тук лъжите вървят и в двете посоки. Ако трябва да кажем на мъжа си колко струва обикновено „сваляме“ цената и от 100 лева – тя става около 60-70 лева. Ако обаче някоя жена ни похвали новата придобивка и ни пита колко струва, обикновено „качваме“ цената и от 100 става към 130 – 140 лева.

Броят на мъжете

И тук положението е като с цената на роклята. Пред мъжа си обикновено жената заявява, че е имало „само един-двама преди теб“. Пред приятелките обаче бройката набъбва до 7-8 😊 А истината обикновено е скрита от всички 😊

Колко добри майки сме

Причината за тези „дребни“ и никому ненужни лъжи са създадените обществени стереотипи, които стриктно повечето от нас спазват. Затова много трудно всяка от нас може да признае, че често крещи на детето си за щяло и нещяло. Напротив – все „му обяснявам спокойно като на голям човек“. Да бе да! Даже като нарочно си изсипе супата на масата или нарочно легне в калната локва с новата рокля. Трудно признаваме, че сме дали пакетиран кроасан за закуска на 5-годишното си момче. Вместо това често казваме: „аз му давам само свежи плодове и прясно изцедени сокове“. Да не говорим, че никога не признаваме да сме возили детето без колан или пък до нас на предната седалка. АБСУРД!!! Никоя добра майка не би го направила, нали?

А вие колко пъти сте го правили 😊??

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии