понеделник, 13 май 2024

ТОП 3 уреда на новото време

Кои са 3-те ТОП уреда, които навлязоха в домакинството ни последните 2 години?

Последните години живеем в несигурни времена. Минаваме от червена през зелена зона, от пикове към спадове. Надеждите ни за скорошна нормалност леко се отдалечават…

Времето на пандемични условия ни изправи пред уреди, които или не бяхме чували, че съществуват, или бяхме, но не изпитвахме потребност да притежаваме. И макар доходите да намаляват много от домакинствата се оборудваха с уредите на новото време.

Пулсоксиметър

Вярвате или не, много домакинства си купиха този уред. Оксиметърът се използва за неинвазивно измерване на насищането с хемоглобинов кислород в артериалната част на кръвообращението. По-простичко казано – сатурацията подсказва дали работят добре белите дробове. Ако забележите ниски нива бихте могли да предотвратите усложнения при развиваща се пневмония. Резултатите от пулсоксиометъра  в домашни условия могат да бъдат изкривени при неправилна употреба (лак по ноктите, студени ръце, прекалено светло помещение, изтощени батерии и др.). Цените варират от 10-12 лв. до 500-600 лв. в зависимост от качеството, функциите и марката, разбира се.

Бактерицидна лампа

Бактерицидните лампи представляват ултравиолетови лампи за дезинфекция в домашна и работна среда. Лампите се препоръчват за неутрализиране на вируси и бактерии, цветен прашец, дим, токсични газове и др. Може да се използва за дезинфекция на труднодостъпни места и такива, които не могат да бъдат третирани със стандартните дезинфектанти.

Бактерицидните лампи са два вида – с озон и без озон. Има ръководство за употреба, което стриктно трябва да се спазва, за да не се допуска повишаване нивата на озон в стаята. Ценовият диапазон е огромен от 10 до 3000 – 4000 лв. и зависи от размера на лампата, обхвата на пречистване (квадратура на помещението), бързината на пречистване и мн.др.

Пречиствател за въздух

Все повече хора решават да използват в помещенията, които обитават пречистватели за въздух. До преди две години този уред не беше популярен, сега присъства в почти всеки дом. Цените са в големи граници от 30-40 лв. за малки уреди с неголям капацитет до комбинирани уреди ( пречиствател, овлажнител, йонизатор), който достигат 3000 лв. Натъкнахме се и на цена от 12480 лв. за „система за пречистване и стерилизиране на въздуха с UVC технология“. Това представлява плазмена технология, чрез която въздухът се насочва да премине през плазмено поле, което от своя страна унищожава вирусите и микроорганизмите.  

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии