четвъртък, 30 май 2024

Ползите от водните спортове

В разгара не летния сезон все повече се замисляме за ползите от водните спортове.

Те, освен че укрепват мускулатурата на тялото – предизвикват у хората приятни емоции. Водните спортове като плуване, гмуркане, каране на сърф, уиндсърф, кайт, каране на водно колело, возене на банан и всякакви други надуваеми елементи, дърпани с висока скорост във водата, кану-каяк, ветроходство, дори и карането на джет са изключително полезни за духа и тялото.

Ползите от водните спортове:

1. Повишава тонуса

Всички двигателни активности повишават настроението, тъй като в тялото се отделя ендорфин. Когато включим лято и море положителните ефекти за тонуса стават тройни.

2. Щади ставите

Някои упражнения могат да причинят болка и дискомфорт на ставите. В морето, обаче, водата поема от теглото и кара мускулите да се отпуснат. Основен метод в рехабилитацията е възстановяване чрез плуване. Хидротерапията е полезна и облекчава възпалени и болезнени стави.

3. Увеличава физическата сила

Водните спортове могат да подобрят цялостната физическа сила на човек, без значение от конкретния спорт. Компилацията от аеробни и анаеробни упражнения прави водните спортове толкова ползотворни при оформяне на мускулите.

4. Изгражда екипен дух

Повечето водни спортове включват отбори, което освен че подобрява екипната работа – повишава самочувствието на отделния индивид.

Без значение какъв воден спорт ще изберете да практикувате, важното е да извлечете колкото се може повече ползи от него. И не забравяйте да се пазите и да бъдете внимателни. Водата, когато я подценим – може да бъде опасна!

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии