четвъртък, 30 май 2024

Непреодолими различия в една връзка

С една приятелка наскоро си говорихме. С новото си гадже имали „непреодолими различия“. Не можело да продължават да са заедно, защото той обичал да спи на отворена врата, а тя – на затворена. Нямало как да им се получи. Е, подобни „непреодолими различия“ има във всяка една връзка.

„Основните въпроси“, които двама души трябва да решат преди да заживеят заедно са:

1. Да спим на затворена или отворена врата?

Като човек, отраснал в къща, във времена на сравнително стесняване на разходите, отворената врата към коридора беше престъпление. Нито съм свикнала да спя на отворена врата, нито искам да свиквам. Или ще спим на затворена врата, или се разделяме!

2. Спуснати щори или вдигнати? Дръпнати пердета или не?

Обичам тъмнината. Обичам комфорта на тъмните помещения. Предпочитам да включа осветлението, отколкото съседите да имат достъп до светлата ми осанка. Или живее в тъмнината с мен (буквално), или се разделяме!

3. Капакът на тоалетната вдигнат или спуснат?

Ясно е, че този въпрос няма да го решим ние, но все пак считам за резонно капакът на тоалетната чиния да е спуснат. Или го затваря, или се разделяме!

4. Тоалетната хартия как да бъде поставена?

Още една тоалетна непримиримост! Искам всеки път да я намирам както съм я оставила. Или ще е така, или се разделяме!

5. Каната с водата в хладилника или не?

Водата се пие на стайна температура. Има много научни изследвания за вредата от студената вода, дори и консумирана през лятото. Тук съм склонна на лек компромис – да имаме две кани – една в хладилника и една навън 😊

6. Тениската, която си обличаш днес за 2 часа – дали да я облечеш утре?

Ами не, не мога да живея с човек, който облича една блуза два пъти, било то и за по няколко часа. Или тениската отива в коша за пране след първото обличане, или се разделяме!

7. Месо всеки ден!

Не съм вегетарианка, но месо всеки ден ми идва в повече. Закуска – сандвич с шунка! Обяд – свинска вратна с пържени картофи. Вечеря – пикантна наденичка със салата. Е, не. Много ми идва! Не искам човека до мен да консумира токова месо всекидневно! Абсурд. Или го прескача, или се разделяме!

8. Спестявания за черни дни? VS Като има ще харча!

Финансовата политика на едно семейство (макар и бъдещо) е важно да е уточнена предварително. Не може единият само да спестява, другият да харчи каквото има, пък после ще му мислим! Не става!

9. Багажа за морето – една чанта срещу един куфар?

Това с багажите ми е болна тема. Аз обичам да разполагам с много вещи когато съм извън дома. Всяко едно пътуване, макар и за ден, пълни няколко куфара. Като всяка жена искам да имам комфорта на вещите си. Затова не смятам да допускам до себе си мъж, който има проблеми да мъкне куфарите.

10. Да спим на телевизор или не?

Обичам да спя на тихо и тъмно място. Този телевизор само разваля усещането за уединеност и унесеност, което ни трябва за да заспим. Или спим без телевизор, или се разделяме!

Щеше да е много неестествено ако толкова лесно слагаме край на взаимоотношенията си. Само, че това не са истинските проблеми в една връзка. Това не са непреодолими различия, а теми, по които да спорим и да взимаме решения заедно!

Да, понякога е дразнещо, че предпочитанията на половинката ни се различават от нашите, но това прави хората самобитни. Истински!

Ако сме прекалено еднакви – проблемите ще са ни много повече. Нали?!

Една от тайните на щастливия съвместен живот се крие във взаимните компромиси! Взаимните!

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии