четвъртък, 30 май 2024

Лесна украса за Хелоуин

Хелоуин – лесна украса за малки и големи

Скелети, вещици, чудовища, паяци и тикви – чудният свят на Хелоуин вече завладя витрини, улици и социални мрежи. Отричан и обичан – Хелоуин в крайна сметка е празник за малки и големи. Трепетната подготовка на костюми и украса си е един забавен ритуал, който искаме или не, е завладял и нашата страна. Все повече училища и детски градини организират специални събития за децата.

И ние имахме също такава организация и беше забавно. Освен че децата можеха да отидат с костюми в определен ден и да занесат лакомства, можеха да подготвят и украса за класната стая. И да ви кажа всички бяха приели задачата присърце. 😊 Даже и татковците. Нашият имаше за задача да избере подходяща тиква. Е не беше съвсем традиционна форма, но пак се получи доста интересно. И всички се включихме в изработването на украса.

Материали за страшна тиква за Хелоуин:

  1. Тиква – всяка форма е приемлива. Даже установих, че колкото по-крива, толкова по-оригинално чудовище се получава.
  2. Лъжица – ако имате от онези по-заоблените и здрави лъжици за сладолед, определено ще ви е по-лесно да издълбаете тиквата, но и обикновена ще свърши работа.
  3. Нож с много остър връх.
  4. Маркери.
  5. Обикновен молив.
  6. Клечки за шишчета.
  7. Лукчета.

Започваме с украсата за празника

Най-напред отрязвате малък капак. Тук трябва да внимавате да го изрежете толкова равен, че когато го върнете да се затваря, а не да се пързаля. След това започвате да дълбаете. Това е една от най-забавните части за малки и големи. Нашата тиква беше доста твърда и заради формата – неудобна за дълбаене, така че всичко наоколо стана в семки и тиква, както може да видите от снимките 😊 Определено със сладоледената лъжица беше много по-удобно за малкия да дълбае. След като изчисти добре вътрешността с молив очерта очите, устата, носа, зъбите. Тук напълно свободно може да импровизирате, но все пак детайлите  не трябва да са твърде малки, защото кората е доста твърда и не може да се реже толкова лесно.

Затова на помощ дойде и нашият татко да издълбае с остър нож лицето на страшната тиква. Малкият дорисува с черен маркер. Като екстра направихме „подвижен“ капак и дръжка. И двете стават с клечка за шишчета. За капака забивате вертикално единия край в тиквата, а другия в капака – така той се отваря и затваря със завъртане. Другата клечка забивате хоризонтално през цялата тиква, така че да излезе от двете страни и завързвате с достатъчно здрав конец или канап. Така може да се закачи някъде и да се носи по-удобно. Тъй като нашата тиква беше за училище, вместо да слагаме свещ, я напълнихме с лукчета 😊

Другата украса е още по-лесна – страшни стикери за украса.

Материали за страшни стикери:

  1. Шаблони – аз намерих доста яки шаблони, които може да ползвате и вие:

2. Ножица – малка за по-прецизно изрязване на детайлите

3. Двойно лепящо, тиксо.

Подготовката тук също е много забавна. По-големите деца могат сами да изрежат стикерите. След това отзад залепвате двойно лепящо и всъщност вече са готови. С тях може да украсите входната врата, прозорците, стените – общо взето всичко, което може да жертвате, в случай, че останат петна. 😊

Свързани статии:

Празнуваме Хелоуин

Украса за Хелоуин

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии