четвъртък, 30 май 2024

Какво прави майката толкова специална

Какво прави майката толкова специална?

Майката чете мисли.

Знае какво искаш, още преди да си го помислил. Може би това шесто чувство се формира още докато бебето е в утробата. Не знам! Но то продължава до безкрайност.
Колкото и пъти да съм искала да „спестя“ нещо на майка ми – точно в този момент тя звъни по телефона. Нарязах си крака и исках да не ѝ казвам веднага, а като премине шева – мама звъни точно преди да вляза в операционната. Катастрофирах с колата докато бях бременна – мама звъни още преди от КАТ да са дошли. Е, как става този номер не знам.

Майката има способността да лекува.

Майчината прегръдка, милувка и целувка лекуват почти всички болести – от ожулено коляно, до разбито сърце. Без да казва дума, болката като че ли изчезва. Понякога стига само един поглед. Нищо друго.

Майката дава криле.

Така, както понякога може и да ги среже . Тя е човекът, който може да те накара да повярваш в собствените си способности и да те вдъхнови да ги надминеш. Няма по-силна мотивация от това да искаш да зарадваш любимия човек, да искаш да се гордее с теб. Да не искаш да го разочароваш.

Паметта на майката е пословична.

Помни кога си проходил, какво обичаш да ядеш, кога си я изложил за последно. Абе, всичко помни. Понякога да се прави, че е забравила.

Майката те учи, без да казва и думичка.

Инстинктивно още като деца се стараем да копираме поведението на майките ни. Когато си дете и гледаш майка си как всеки ден ляга с книга в ръка за следобедно четене, така подсъзнателно искаш да приличаш на нея и започваш да ровиш в своята библиотека за интересно четиво. Не е необходимо мама да те насилва да четеш. Няма нужда дори дума да казва. Личният пример е много важен.


Когато станеш майка, разбираш какво е то „безусловна любов“ и как продължаваш да я „практикуваш“ завинаги!
Връзката между майката и децата е много интересна. Майката е специална.

П.С. За всички, които са загубили рано своите майки, искам да напомня, че майчината любов е безгранична – не признава никакви ограниченията на някакви си светове! Тя винаги бди над своите деца, помага им, пази ги.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии