понеделник, 13 май 2024

Да поиграем с Мия

Играй с Мия! Play with Mia!

Запознайте с Кристина Петрова. Майката на Мия. Детски учител, съпруга и майка на четиригодишно дете. Повече от 5 месеца „се разхожда” из малко виртуално кътче в Интернет, споделяйки чрез видео-уроци как заедно с дъщеря си Мия учат и играят у дома.

Криси има зад гърба си над 10-годишен опит като преподавател на деца в различни школи в страната. Завършва с отличие магистърска програма по предучилищна педагогика в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. „Харесвам метода „Монтесори” основно поради факта, че детето се приема като личност. Фокусът е върху осигуряване на свобода, насърчавайки го да учи. А аз вярвам, че всяко дете е уникално с личностния си потенциал и би могло да го разгърне единствено при осигуряването на психологически комфорт.

– Какво обичаш да правиш в свободното си време? Нещо, само за теб, лично?

– Спорт, спорт и само спорт! Това е формулата за перфектните мерки и здраве. Освен това спортът изгражда важни качества, учи на отговорност и дисциплина. Целенасочената двигателна активност има изключителна роля за пълноценното развитие на личността и трябва да се практикува още от ранна детска възраст. 

– Как се промени животът ти след раждането на Мия?

– Животът на една жена се променя драстично след раждането, защото тя трябва да носи отговорност вече не само за себе си, но и за детето. Неизбежно идва реорганизацията на всички ежедневни дейности, с които си се занимавал преди появата на бебчето. Променят се приоритетите. Настъпва нов житейски етап от развитието на жената – наситен с нови приятели и още много творчески успехи.

– Кои са важните уроци, които искаш да предадеш на детето си?

– Възпитаването на едно дете е дълъг и сложен процес, който определя в голяма степен неговото бъдеще. Има много съвети по темата, акценти – също. Но ще се спра на най-важният, според мен – вниманието към детето. Времето, в което можем да бъдем напълно отдадени на нашите деца, е най-ценното за тях.

Забързани във водовъртежа на ежедневието, често редуцираме отношенията родител-дете до битовизми и искреното емоционално общуване често отсъства. Затова нека бъдем спонтанни в любовта си към децата и създаваме повече моменти, при които просто се смеем заедно на двора, играем на криеница или измисляме забавни истории. Когато пораснат, те ще си спомнят точно за тези мигове, които са безценни. А вие ще откриете истинско забавление и радост от общуването с детето.

– За кого са предназначени видеата на Мия?

– Здравейте! Това съм аз – Мия. И съм автор на детския образователен канал „Играй с Мия“ („Play with Mia”). Той е предназначен за малчугани в предучилищна възраст и е изцяло на български език. Каналът е създаден за по-лесно развиване на усета към българския език с помощта на образователни детски песни, забавни истории с поука и игра. В съответните раздели децата ще научат „Азбуката“, „Числата“, „Цветовете“, „Животните“, „Професиите“, ще бъдат запознати с „Българските традиции и обичаи“, ще усвоят много нови думички от българския език. Учим всичко под формата на игра. Играй с Мия!

– Видеата на Мия са образователни. Какви послания отравяте с тях?

– Заедно с дъщеря ми Мия създадохме тези видео-уроци в опит да отговорим на нуждите, свързани с дистанционното обучение. И да предложим креативни идеи на родители на деца от предучилищна възраст. Целта ни е малчуганите да учат чрез игра. Това е доказано резултатен принцип. За малчуганите ученето като процес на усвояване на нови знания става неусетно, когато е съчетано със забавните и достъпни мултипликационни филмчета. Милиони родители успешно възпитават децата си, правилно избирайки детски образователни видеа.

– Последният въпрос, който задаваме на всички гости е: Как трябва да изглежда една МадамаМама?

– Трудолюбива, упорита и мотивирана.

Може да посетите сайта на Мия и ако Ви хареса да я последвате в Instagram, Facebook и YouTube. Ние я последвахме, защото е страхотна!

- Реклама -

Прочети още

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии