четвъртък, 30 май 2024

Цвети Бойчева – логопед на гости

На гости ни е Цветомира Бойчева – логопед.

Тя е нашият консултант за проблеми в езиковото развитие при децата.

Тя е цветна, слънчева, изключително позитивна и дейна. Мечтае да отиде в Индия на йога ритрийт. Практикува йога от шест години и много ѝ харесва. Казва, че тя е начин на живот, начин на мислене, култура и здраве. В свободното си време пише. Споделя, че така освобождава ума си и че това е нейният начин за почивка и отпускане на напрежението. Написала е детска приключенска книга и се надява някой ден да бъде отпечатана.

Тя е Цветомира Бойчева, на 34 години – логопед не само по образование, но и по душа.

Представяме ви я, защото я избрахме за наш помощник в търсенето на решения по различни въпроси, свързани с езиковото развитие при децата.

Цвети работи в кабинета си „На логопед“ в София, където всеки ден се среща с деца на възраст между три и седем години. В момента при нея ходят основно деца с проблеми в езиковото развитие, като повече от половината от тях са момчета.

Всеки случай в кабинета ѝ е различен и индивидуален и е предизвикателство за нея. Казва, че поставянето на граници, доверяването, осигуряването на сигурност и безопасност са най-важните предпоставки за връзката й с децата. А тази връзка е първото условие за успешна работа и напредък в развитието на малчуганите.

Цвети е дипломиран логопед, но и преподавател по специалността си. В момента се обучава в докторска програма по логопедия към факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“. Тя е и студент по психотерапия към European Institute for Reality Therapy.

Преди да дойде в София, Цвети е отраснала в малкото, китно градче в подножието на Стара планина и Средна гора – гр. Пирдоп. Казва, че там се е родила любовта ѝ към природата, гората, тревата и билките. Обича балкана повече от морето. Цвети е семейна и има едно дете. Споделя, че синът ѝ Симеон е смел, силен, упорит, умен, сърцат и с прекрасно чувство за хумор и е нейната сбъдната мечта. Едно от хобитата ѝ е да приготвя най-невероятни рецепти за семейството и приятелите си. Закуската и мурсалският чай са сутрешен ритуал в дома ѝ.

Мога още много да ви разказвам за нея, защото тя е сред онези цветни, интересни и дейни събеседници, с които времето за разговор никога не стига.

Дълго говорихме и по първата ни тема – защо все по-често децата проговарят късно? Следете madamamama.com и очаквайте скоро съветите и експертното мнение на Цветомира Бойчева. Междувременно можете да ни пишете по всякакви въпроси, свързани с говорното развитие при децата, за да ѝ ги зададем.

- Реклама -

Прочети още

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии